Activiteiten

Juli 2009

Workshop Russische liederen

1 juli, 14.00 uur, ca. drie uur, locatie kerkzaal

Actrice en zangeres Tatiana Lina leert u tijdens deze workshop een aantal prachtige meerstemmige Russische liederen. Ervaar het karakter en de schoonheid van de Russische liederen en zing mee. Maximaal 30 deelnemers, aanmelden via zomer@hermitage.nl

Rusalki

4 juli, 14.00, ca. 45 minuten, locatie kerkzaal

Deze vier Russische zeemeerminnen (Rusalki) zijn samengekomen om te zingen over passie, dood, liefde en verlangen, wraakzuchtige moeders en wilde kozakken. Het vocale kwartet wordt gevormd door Tatiana Kouzovkina, Frouke Flieringa, Saskia Jelsma en Peppina mac Ruairi.

4tuoze matroze aan het Russische Hof

8 juli, 14.00 uur, ca. 30 minuten, locatie auditorium

Een hilarische, maar ook emotionele voorstelling van de 4tuoze matroze aan het hof van de tsaar. Geïnspireerd door het Rusland van de negentiende eeuw is onder regie van Dick Hauser een bijzondere voorstelling gemaakt. Van de ontluistering van een wereldleider tot Sjostakovitsj en van een korte lezing over Russische humor tot het ultieme Tsarina Catharina-lied: alle facetten passeren de revue.

Zang en voordracht: Cees Koldijk, contrabas: Titus van der Bragt, accordeon en piano: Jina Sumedi, viool: Julia en Rosanna Philippens, regie: Dick Hauser

Hoorns Byzantijns Mannenkoor

11 juli, 14.00 uur, ca. 45 minuten, locatie kerkzaal

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor vertolkt Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek in de monastieke stijl onder leiding van Grigori Sergei Sarolea M.A.

Tsaar Saltan – Prins Guidon en de Zwanenprinses – een familievoorstelling

15 juli, 14.00 uur, ca. 55 minuten, locatie auditorium

In samenwerking met Winston Scholsberg produceert Club Ghazal een verhaal- en muziekprogramma rond de vertelling van Tsaar Saltan van Poesjkin met muziek van Russische componisten. Winstons unieke vertelkunst in combinatie met de muziek van Club Ghazal leidt tot een nieuwe vorm van interactief muziektheater voor kinderen, jong en oud. Gratis voor tentoonstellingsbezoekers.

Filmvertoning Nicholas and Alexandra (1971) van Franklin J. Schaffner

18 juli, 14.00 uur, 183 minuten, locatie auditorium. Engels gesproken. Nederlandse ondertiteling.

Prachtig kostuumdrama over de tragische ondergang van de laatste tsaar van Rusland, Nicolaas II (Michael Jayston) en zijn vrouw, de Duitse prinses Aleksandra (Janet Suzman). Wanneer Aleksandra na het krijgen van vier dochters uiteindelijk bevalt van een zoon, blijkt deze hemofilie te hebben. Het gezin wordt bijgestaan door de fanatieke monnik Raspoetin, die beweert genezende krachten te bezitten. Ondertussen verliest het volk het vertrouwen in de tsaar. De zich opstapelende problemen leiden uiteindelijk tot een volksopstand en een wereldoorlog.

Flageolettes

22 juli, 14.00 uur, wisselende locaties in de Hermitage Amsterdam

Simone en Femke Flageolettes geven geheel op eigen wijze kleur aan de Russische zomer. Zij spelen interpretaties van bekende en minder bekende Russische melodieën op viool en accordeon op steeds verschillende locaties van de Hermitage Amsterdam.

Filmvertoning Ballets Russes (2005) van Dayna Goldfine en Dan Geller

25 juli, 14.00 uur, 188 minuten, locatie auditorium. Engels gesproken. Nederlandse ondertiteling.

Documentaire over de revolutionaire dansgroep Les Ballets Russes, in 1909 opgericht door Sergei Diaghilev. De groep is ontstaan uit een groep Russische vluchtelingen die nooit in Rusland hebben gedanst en splitste zich later op in twee rivaliserende dansgroepen. De documentaire beschrijft het begin van de voorspoedige jaren dertig en veertig toen de groep door Amerika toerde, en de ondergang in de jaren vijftig en zestig door stijgende kosten, groeiende ego's, competitie van buiten en intern wanbeleid. Met onder andere de wereldsterren Alicia Markova, Irina Baronova en Marc Platt. Een uniek tijdsbeeld!

Filmvertoning Irinka en Sandrinka (2007) van Sandrine Stoïanov

Frans gesproken, Engelse ondertiteling

Woensdag 29 juli, 14.00 uur, 16 minuten, (in loop vertoond tot 15.00 uur), locatie auditorium

Aan de hand van kindertekeningen, oude familiefoto’s en illustraties van Rusland van voor de revolutie, verbeeldt deze bijzondere animatiefilm de jeugdherinneringen van de tante van Sandrine. Terwijl tante Irinka vertelt over haar jeugd ten tijde van de val van het ‘oude Rusland’, creëert Sandrine het Russische sprookje van haar familiegeschiedenis.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.