Activiteiten

November 2009

Naar het bal is niet alleen het thema van een van de tentoonstellingsvleugels, het is dit jaar ook het thema van de museumnacht op zaterdag 7 november. Een dag uit het leven aan het Russische hof is niet compleet zonder feest. Houd uw balboekje bij de hand, er moet gedanst worden.

Zaterdag 31 oktober / zondag 1 november, kerkzaal 14.00 uur

Oktober Revolutie

De Suite presenteert in samenwerking met het Grachtenfestival Oktober Revolutie. In twee dagen worden er 6 miniconcerten gegeven met eigentijdse kamermuziek. Ralph van Raat presenteert het programma dat beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur in de Kerkzaal te bezoeken is. Kaarten zijn te koop via de website van het grachtenfestival en AUB ticketservice en kosten € 10,– per dag of € 17,50 voor een passe-partout voor alle concerten.

Woensdag 4 november, auditorium 20.00 uur

Catherine the Great (100 minuten)

In dit prachtige kostuumdrama schittert Catherina Zeta-Jones als Catharina de Grote in het achttiende eeuwse Rusland. De film volgt de ontwikkeling van Catharina die van jong meisje, uitgehuwelijkt aan de toekomstige tsaar van Rusland, uitgroeit tot een van de machtigste en meest invloedrijke vrouwen uit de Russische geschiedenis.

Zaterdag 7 november

In verband met de voorbereidingen voor de museumnacht is er geen lezing. Zie apart kader voor meer informatie over de n8.

Woensdag 11 november, auditorium 20.00 uur

Rascha Peper en de Romanovs

Naar aanleiding van haar boek Russisch blauw (winnaar Multatuliprijs 1996) zal schrijfster Rascha Peper deze avond onder andere spreken over de Romanovs, de laatste tsarenfamilie van Rusland.

Zaterdag 14 november, auditorium 14.00 uur

Onzichtbaar werk, dat is kenmerkend voor de subtiele ontwerpen van landschapsarchitect Michael van Gessel. Hij vertelt over zijn ontwerp voor de binnentuin van de Hermitage Amsterdam en de inrichting van de tuinstrook aan de oostzijde van het gebouw met het prachtige hek als afsluiting.

Zondag 15 november, kerkzaal 14.00 uur

Koor van de Russisch-Orthodoxe kerk

In het kader van de viering van de Heilige Nikolaas brengt het kerkkoor van de Russisch-Ortohodexe kerk een speciaal programma.

Woensdag 18 november, kerkzaal 20.00 uur

Slavuj zingt onder leiding van Ivo Boswijk volksliederen uit het Slavische taalgebied. Het koor bestaat uit 22 krachtige stemmen. Koorzang wordt afgewisseld met solo's, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een heel eigen klank krijgt.

Zaterdag 21 november, auditorium 14.00 uur

De tsarenfamilie aan het 19de-eeuwse Russische hof.

Als Ruslanddeskundige, maar bovenal als zeer gepassioneerd en beeldend spreekster geeft Marie-Thérèse ter Haar een lezing met een beknopt overzicht van Rusland rond 1900 en licht ze dit aan de hand van de tsarenfamilie uitgebreid toe.

Woensdag 25 november, auditorium 20.00 uur

Brooddag (o.v.) Vertoning documentaire en gesprek met regisseur Sergei Dvortsevoy

Brooddag (1998) vertelt het verhaal van een gehucht, tachtig kilometer ten noorden van St.- Petersburg, waar alleen nog een groepje bejaarde mensen is achtergebleven. Ze leven totaal geïsoleerd, maar één keer per week komt de trein langs die hun brood brengt.

In samenwerking met het Shadow Festival

Zaterdag 28 november, auditorium 14.00 uur Russische serie

In de Russische serie, onderdeel van de lezingenreeks op zaterdag, vertelt een conservator uit de Hermitage St.-Petersburg over zijn specialisme en zijn bijdrage aan de tentoonstelling Aan het Russische hof. Deze lezingen zijn Engelstalig of worden in het Engels vertaald.

Spreker nader bekend te maken.

Zondag 29 november, kerkzaal 14.00 uur

Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje onder leiding van Emilia Tabachnik-Li.

Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje brengt wonderschone Russische kerkmuziek, die vanuit de traditie van de Byzantijnse liturgie is ontstaan. Srétenje betekent ontmoeting en symboliseert de totstandkoming van dit unieke koor in Zeeland in 1996 door de inspanningen van de Russische dirigente Emilia Tabachnik-Li.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.