Activiteiten

Januari 2010

Zaterdag 2 januari

geen lezing

Zondag 3 januari, kerkzaal 14.00 uur

Ensemble Otrada

Het ensemble Otrada speelt een winters programma waarbij onder andere het Russische Sneeuwmeisje Sneguročka voorbij zal komen.

Foto: Theatergroep de Kern

Woensdag 6 januari, auditorium 20.00 uur

Veel liefs uit Rusland door Theatergroep de Kern

Een zoektocht van een man en een vrouw naar vriendschap en passie. Hij, een bevlogen Russische conservator van de Hermitage in St. Petersburg, is bezig met de voorbereiding van een schilderijententoonstelling over ‘de liefde door de eeuwen heen’. Zij, een gedreven Nederlandse journaliste uit Amsterdam, wil daar een artikel over schrijven. Ze delen hun liefde voor de kunst, worden aarzelend verliefd en hervinden een nieuw enthousiasme voor lang vervlogen dromen. Acteurs Jan-Jaap Jansen, Ineke ter Heege, Margreet Heemskerk en regisseur Evert Zwaab. Aanmelding alleen via programmering@hermitage.nl

Foto: Van Brants Rus Hofje

Zaterdag 9 januari, auditorium 14.00 uur

Van Brants Rus Hofje

Aan de overzijde van de Nieuwe Keizersgracht 1 staat het Rus Hofje. Dit gebouw werd in 1733 in opdracht van Christoffel Van Brants gebouwd. Auteur Harry Donga vertelt over de bijzondere geschiedenis van Brants en het hofje in het kader van de betrekkingen tussen Nederland en Rusland van oudsher. Aansluitend is het mogelijk een rondleiding te krijgen in het hofje. Graag aanmelden via programmering@hermitage.nl onder vermelding van ‘Rus Hofje’. Maximaal 20 personen.

Foto: Merel Huizinga

Woensdag 13 januari, kerkzaal 20.00 uur

Met en zonder zon

Met en zonder zon is een Russisch zang- en pianoprogramma met muziek van Dargomyzjskj, Moessorgski en Tsjaikovski. Mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Olga Khoziainova vertolken de verschillende facetten van de Russische liedkunst, van lichtvoetig melodieus tot zwaarmoedig en meeslepend.

Zaterdag 16 januari, auditorium 14.00 uur

Russische Serie

In de Russische serie is deze maand conservator Valentina Vachmenina uit de Hermitage St.-Petersburg te gast. Haar lezing staat in het teken van het Russische hofbal. De lezing is in het Engels.

Woensdag 20 januari, auditorium 20.00 uur

Jelle Brandt Corstius

Journalist en schrijver Jelle Brandt Corstius vertelt zijn verhaal over de zoektocht naar de Russische ziel en alle wonderlijke ontmoetingen die hij onderweg heeft.

Zaterdag 23 januari, auditorium 14.00 uur

Arie van der Ent (uitgever en Russisch vertaler) vertelt over ‘De Rode Haan’ van Boris Akoenin

Van der Ent vertaalde het werk van deze Russische detectiveschrijver bij uitstek. De Rode Haan vertelt het verhaal van Pelagia, de speurnon die haar Eeuwige Bruidegom volgt in zijn grot in de Hof van Gethsemane. Een roman over jodendom, christendom, over ketters en sodomieten, rond de vorige eeuwwisseling. Met in een van de hoofdrollen de opperprocureur van de Heilige Synode, de grote man Aan het Russische Hof.

Foto: Tsarinas Today, YDU

Woensdag 27 januari, auditorium / kerkzaal 20.00 uur

Finissage

De laatste woensdagavond Aan het Russische stijl wordt met veel elan gevierd. Met onder andere de speciale modeperformance Tsarinas today, in samenwerking met Young Designers United en met Mellow Moskow Diskow in het auditorium.

  • 20.00-20.15 uur inloop in het auditorium
  • 20.15 uur welkomstwoord Ernst W.Veen (directeur Hermitage Amsterdam) in het auditorium
  • 20.30 uur Tsarinas Today, modeshow in de kerkzaal
  • 21.00-23.00 uur drankjes & Mellow Moskow Diskow in het auditorium

Zaterdag 30 januari, auditorium 14.00 uur

Russische serie

In de Russische serie is deze maand ook conservator Nina Tarasova uit de Hermitage St.-Petersburg te gast. Haar lezing staat in het teken van het Russisch hofkostuums. De lezing is in het Engels.

Zondag 31 januari, kerkzaal 14.00 uur

Kapella Slava Cultura

Het mannenkoor Kapella Slava Cultura onder leiding van Sergei Latychev brengt liturgische gezangen ten gehore. Het programma bestaat onder meer uit composities van Bortnjanski, Rachmaninov, Svedov, Kastalski, Sviridov, Tsjesnokov, Troebatsjov.

Foto: Kapella Slava Cultura

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.