Activiteiten

Juli 2010 - Salon d’été

Theater

Woensdag 7, zaterdag 10 en zondag 11 juli, 17.30 uur, binnentuin

’t Woud Ensemble & De beer

De beer (eenakter van Anton Tsjechov) is het verhaal van een jonge vrouw die zich na de dood van haar overspelige echtgenoot al bijna een jaar op haar landgoed heeft verschanst. Zij zal bewijzen dat trouw tot in de dood bestaat. Maar dan komt een naburige landeigenaar een achterstallige schuld opeisen. De voorstelling wordt in de binnentuin gespeeld. Er geldt een toeslag van € 7,50. Op de dag van de voorstelling kunt u aan de kassa een toeslagkaart kopen. U dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs voor het museum.

Reserveren

Er kan niet meer voor de voorstelling gereserveerd worden.

© De Beer - ’t Woud Ensemble - foto Theaterinbeeld.nl - Rene den Engelsman

Koren & meer

Woensdag 14 juli, 14.00 uur, kerkzaal

Slavuj

Het Amsterdamse koor Slavuj zingt volksliederen uit het Slavische taalgebied, onder leiding van Ivo Boswijk. Koorzang wordt afgewisseld met solo’s, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een heel eigen klank krijgt.

Zaterdag 17 juli, 14.00 uur, kerkzaal

Sobornost

Onder leiding van Wiel Bonten zingt het Slavisch-Byzantijns koor Sobornost niet alleen werken van bekende grote Russische componisten, maar ook van onbekenden, meestal kloosterlingen. Sobornost laat u kennismaken met de schoonheid van de vaak mystieke muziek uit Rusland.

Zondag 18 juli, 14.00 uur, kerkzaal

Hindelooper Zeemanskoor Auke Wybesz

Het Hindelooper Zeemanskoor Auke Wybesz, bestaande uit 35 ‘koorknapen’ en 3 muzikanten, zingt zeemansliederen uit de tijd dat tsaar Peter de Grote zich in Nederland bekwaamde in onder andere de handel en de scheepsbouw.

Muziek

Woensdag 21, zaterdag 24 en zondag 25 juli 14.00 uur, Herenvleugel

J.O.N.G.ensemble

Het J.O.N.G.ensemble is een kersvers ensemble dat zijn oorsprong heeft in het Jong Nederlands Blazers Ensemble 2008. Het bestaat uit afgestudeerden en studenten van de conservatoria van onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen en telt acht blazers, een (contra)bassist en een slagwerker.

Speciaal voor de tentoonstelling Matisse tot Malevich heeft het J.O.N.G. ensemble een programma samengesteld. De stukken die u hoort zijn ofwel uitgezocht vanwege de speciale band die de kunstenaar had met een componist, denk aan Kandinsky en Arnold Schönberg, ofwel omdat ze passen bij een specifiek kunstwerk: waarom Theo Loevendies werk Doppleriana precies past bij Picasso’s Boerin zult u gauw genoeg ontdekken. Het J.O.N.G.ensemble leidt u graag door de prachtige expositie!

Literatuur

Woensdag 28, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus 14.00 uur, binnentuin

Oor leest voor!

Afgelopen januari voltooide uitgeverij Van Oorschot de compleet nieuwe vertaling van de verzamelde verhalen van Anton Pavlovitsj TSJECHOV (1860-1904): 3000 bladzijden in vijf delen dundruk. En omdat TSJECHOV volgens hem de grootste der Russische grootmeesters is, hebben wij uitgever Wouter van Oorschot bereid gevonden om gedurende drie middagen gratis en voor niets vanaf 14.00 één uur uit TSJECHOVS werk voor te lezen in de binnentuin. Zonneschijn is geen vereiste, maar bij regen komt dit programma onderdeel te vervallen!

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.