Activiteiten

Maart 2010

Zaterdag 6 maart, 14.00 uur auditorium

Schukin and Morozov – Russian collectors

Russische serie (Engelstalige lezing)

Deze maand te gast in de Russische serie conservator Natalia Demina uit de Hermitage St.-Petersburg.

Zondag 7 maart, 14.00 uur kerkzaal

Liturgisch concert

Camerata Trajectina brengt Calvijn in de Gouden Eeuw, een prachtig programma met calvinistische muziek uit de Gouden Eeuw. Razendknappe polyfonie en ingetogen luitmuziek. De meeste muziek is geïnspireerd op het Geneefse psalter, het muzikale visitekaartje van Calvijn. Daarnaast zijn er geestelijke liederen, die dichtende dominees als Camphuysen, Lodensteyn en Sluiter schreven op populaire melodieën.

Woensdag 10 maart, 20.00 uur kerkzaal

Atrium Quartet & Anima Quartet

In 2009 vertrok het Atrium Quartet met vlag en wimpel van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), en in datzelfde jaar trad het Anima Quartet aan, onder leiding van professor Stefan Metz. Jonge Russische musici in verschillende fasen van hun ontwikkeling brengen een ode aan de Russische componisten van weleer, onder meer met Rachmaninov, Tsjaikovksi en Arenski.

Zaterdag 13 maart, 14.00 uur auditorium

Lezing door Sjeng Scheijen over Matisse en zijn Russische mecenas. Scheijen werpt een nieuw licht op de inspiratiebronnen van Matisse in Rusland, waar de auteur gedurende zijn onderzoek voor de biografie over Diaghilev Een leven voor de kunst op is gestuit.

Woensdag 17 maart, 20.00 uur auditorium

Film Matisse Picasso (2002)

Deze film gaat over twee reuzen van de moderne kunst: Matisse (1869-1954) en Picasso (1881-1973). Twee pioniers die elkaar ontmoeten in het avontuur van de schilderkunst.

Regie Philippe Kohly, duur 60 minuten, Engelstalig, geen Nederlandse ondertiteling.

Zaterdag 20 maart, 14.00 uur lezing

Lezing door Rusland-expert en oprichter van het Nederlands Instituut in St.-Petersburg Alexander Münninghoff over de band tussen Nederland en Rusland.

Woensdag 24 maart, 20.00 uur Poesjkinzaal

Huis-, tuin- en keuken-Russisch

Docent en native speaker Natalia Iancheeva geeft een proefles huis-, tuin- en keuken-Russisch voor iedereen die overweegt te beginnen met een cursus Russische taal en cultuur.

Let op: de proefles huis-, tuin- en keuken-Russisch zit inmiddels vol, er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

Zaterdag 27 maart, vanaf 11.00 uur auditorium

Verplichte aanmelding!

Gastconservator professor Henk van Os geeft een lezing over de tentoonstelling Matisse tot Malevich. Bijwonen van de lezing is alleen mogelijk na aanmelding. U dient zich aan te melden via onderstaande links. Telefonisch reserveren is niet mogelijk.

Lezingen
11.00-11.45 uur 
13.30-14.15 uur 
15.00-15.45 uur 

Zondag 28 maart, 14.00 uur kerkzaal

Sovali

Joodse liederen en pianomuziek van Russische componisten uit de twintigste eeuw: Joseph Achron, Michail Gnesin, Alexander Krein, Moses Milner, Alexander Weprik, Mieczyslaw Weinberg, Veniamin Basner en Dmitri Sjostakovitsj door Sovali (Sofie van Lier), sopraan en Paul Prenen, piano.

Woensdag 31 maart, 20.00 uur auditorium

Philip Harper & friends

Trompettist Philip Harper, Machteld Cambridge (zang), Danny Nicholas (gitaar), Johnny Daly (contrabas) en Ben Schröder (drums) pionieren vanavond door de geschiedenis van de jazz. Aan de hand van muziek en anekdotes herleeft de inspiratie van de avant-garde.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.