Activiteiten

Programma Museumnacht Alexander Rules!

6 november 2010 in de Hermitage Amsterdam

Van 19 tot 2 uur hele gebouw

Van Grieks volksdansen en een workshop onsterfelijkheid met Ellen de Bruin tot ouzo in Neva en Sappho’s tears in de kerkzaal. Alexander regeert de n8 in de Hermitage Amsterdam. Alleen toegankelijk op vertoon van passepartout, geen kaartverkoop bij de Hermitage Amsterdam.

Programma

19 - 00 uur binnentuin

LARP your heart out

De spanningen tussen de Grieken en de Perzen bereiken hun hoogtepunten om 19, 21 en 23 uur. Ontmoet Alexander de Grote, strijd met hem mee en wees getuige van zijn overwinning op Darius, zijn huwelijk met de Perzische prinses en zijn ondergang. In samenwerking met Evolution Events.

19.30 en 21.30 uur Auditorium

Onsterfelijkheid voor beginners

Op zoek naar onsterfelijkheid? Schrijfster en journaliste Ellen de Bruin wijst je tijdens deze workshop de weg. Maximaal 60 deelnemers, aanmelden bij infobalie.

19.30, 21.30 en 23.30 uur Kerkzaal

Sappho’s Tears

Ervaar het verdriet van Sappho tijdens deze bijzondere compositie van de Griekse Calliope Tsoupaki uitgevoerd door Marcel Beekman.

Anahi oraisó – viool en António Carrilho – blokfluit

20 en 22 uur Kerkzaal

Move like Alexander

Leer tijdens deze workshop dansen als Alexander. Dans mee met dansgroep Pigasos en wees niet bang.. Salomon oordeelt niet.

20, 22 en 00 uur Foyer

Instaprondleidingen

Instaprondleidingen langs hoogtepunten van de tentoonstelling. Maximaal 15 deelnemers per rondleiding, aanmelden bij infobalie.

19 - 00 uur Tentoonstelling

Verhaal op zaal door bekende Alexander’s en Alexandra’s

Hoe is het om naamgenoot van Alexander te zijn? Alex Brenninkmeijer, Alexandra Alphenaar, Alex Verburg, Alexander Munninghof, Alexander Klöpping en Alexandra Keddeman komen er alles over vertellen.

20.30 en 22.30 uur Poesjkin (lezingenzaal)

Alexanders Darkroom

Stap deze kamer binnen en luister naar het verhaal van dr. Charles Hupperts over Alexander en zijn geliefde Hefaistion.

00.30 - 02.00 uur Auditorium

Alexander Kowalski

De GROTE uit Berlijn… Techno live act, met ouzo bar.

De museumnacht in Amsterdam is toegankelijk met een passe-partout. Er is geen kaartverkoop in de Hermitage Amsterdam. Voor meer informatie zie www.n8.nl.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.