Activiteiten

Augustus 2011

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!

Woensdag 3 augustus om 14 uur in de binnentuin

Zonnegroet uit de Hermitage!

Yoga

Heel Rusland staat op zijn kop, van Medvedev tot Derk Sauer, iedereen heeft de kracht van de verstilling ontdekt. Kom tot uzelf in de binnentuin met de speciale Glans en glorie-yogalessen van Noëlle Sterk. Matjes zijn aanwezig, bij slecht weer zal de les in het auditorium worden gegeven. Duur circa 60 minuten.

Zaterdag 6 augustus, 14 uur Poesjkinzaal

Magia Russica

Russische cinema

In 1935 worden drie Walt Disney-tekenfilms vertoond in Moskou. Fedor Kitruk, een jonge kunstacademiestudent, is aanwezig in de zaal en raakt betoverd door de geanimeerde beelden. Wat hij toen nog niet wist, is dat hij een van de allergrootste Russische animatoren zou worden. In tegenstelling tot andere kunstvormen, werden animatiefilms veelal bestempeld als films voor kinderen. Hierdoor konden ze relatief gemakkelijk ontsnappen aan de strenge censuur van de Sovjet-Unie. Magia Russica is nog niet eerder vertoond in Nederland en beleeft deze zomer zijn primeur in de Hermitage.

Yonathan & Masha Zur / 2004 / 96 minuten / Russisch gesproken / Engelse ondertiteling.

Zondag 7 en woensdag 10 augustus , 14 uur Poesjkinzaal

Masters of Russian Animation

Russische cinema

Hoogtepunten van de Russische animatie worden vertoond, waaronder Tale of Tales van Yuri Norstein, Rusalka van Aleksandr Petrov en There Lived Kozyavin van Andrey Khrzhanovskiy. Een aanrader voor de ware animatieliefhebber.

Russisch gesproken/ Engelse ondertiteling

Zondag 7 augustus

Andrei KhrjanovskyThere Lived Kozyavin
Yuri NorsteinHedgehog in the Fog
Andrei KhrjanovskyGlass Harmonica
Andrei KhrjanovskyButterfly
Anatoly PetrovThe Old Men and the Sea

Totale duur: ca.70 minuten

Woensdag 10 augustus

Yuri NorsteinTale of Tales
Ideya GaraninaCabaret
Nina ShorinaDream
Yelena GavrilkoGirlfriend

Totale duur: ca. 70 minuten

12 – 21 augustus

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is weer in de stad! Ook dit jaar is dit bijzondere festival weer te gast in de Hermitage Amsterdam. Kaarten voor concerten in de Hermitage Amsterdam zijn alleen verkrijgbaar via www.grachtenfestival.nl. Kaartverkoop start op 15 juni.

Woensdag 17 augustus, 20 uur kerkzaal

The Four Baritones

Dit dynamische kwartet laat horen dat de bariton de meest veelzijdige sax is uit de hele saxofoonfamilie. Met nieuwe composities en arrangementen van bestaande werken doorkruisen de musici eeuwen muziekgeschiedenis. Behalve door hun talent onderscheiden zij zich door hun toewijding en ongebreidelde spelplezier. Speciaal voor dit concert laten ze zich inspireren door het Russisch-orthodoxe geloof met werken van Prokofjev, Alexander Comitas en Folkert Buis. Met Ties Mellema, Michael Jamieson, Lars Niederstrasser en Niels Bijl. Kaartverkoop via Grachtenfestival, kosten € 12,50.

Donderdag 18, 19 en 20 augustus Opera Trionfo, 20 uur binnentuin

De vrek (Skupoy)

Een Russisch Singspiel van Vasily Pashkevich

Een Primeur!

Opera Trionfo brengt achttiende-eeuws Russische muziektheater voor het eerst in Nederland. In de sfeervolle tuin van de Amsterdamse Hermitage presenteert het gezelschap in samenwerking met het Grachtenfestival Skupoy: De vrek van Vasily Pashkevich, de favoriete hofcomponist van Catharina de Grote. Voor het theater van de Hermitage in Sint-Petersburg, waar het een komen en gaan was van beroemde Europese kunstenaars, schreef hij meerdere opera's, die veel succes hadden. Pashkevich stond bekend als de Russische Mozart. De tekst van Skupoy: De vrek (1781) is van de toneelschrijver Yakov Knyazhnin. Die bewerkte Molières komedie met Pashkevich tot een sprankelende opera vol vaart en satire.

Met Marcel Beekman, An de Ridder, Brian Galliford, Dorine Mortelmans en Ambrož Bajec-Lapajne.

Kaarten € 22,50 / CJP € 18,50 / Stadspas € 11,25

Meer informatie www.operatrionfo.nl

Kaarteverkoop Grachtenfestival

18 augustus / 19 augustus / 20 augustus

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus 14–16 uur kerkzaal

Open Bech Dagen

Heeft u altijd al een keer piano willen spelen in de Hermitage? Dat kan tijdens de Open Bech Dagen. Dit weekend mogen alle grote en kleine talenten hun kunsten vertonen op de Bechstein. Aanmelden via programmering@hermitage.nl.

Woensdag 24 augustus, 14 uur kerkzaal

Kamermuziekensembles i.s.m. Zeister Muziekdagen

Jonge kamermuziekensembles uit de gehele wereld geven een middagconcert. De ensembles volgen van 13 tot 27 augustus de masterclasses van het internationale kamermuziekfestival de Zeister Muziekdagen. Het concert wordt geprogrammeerd door Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet en artistiek leider van het festival.

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus, 15.30 uur

Verhaal op zaal

Professionele rondleiders vertellen op zaal over de highlights van de tentoonstelling Glans en glorie.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.