Activiteiten

Juli 2011

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!

Zaterdag 2 juli, 14 uur Poesjkinzaal

Schaakles

Sport & spel

Rusland kent vele beroemde schaakgrootmeesters, zoals Garri Kasparov en Anatoli Karpov. Houdt u ook van schaken, maar kunt u wel een ‘opfrisles’ gebruiken? Haal uw schaakspel van zolder en kom naar de Hermitage. In samenwerking met het Max Euwe Centrum.

Aanmelden via programmering@hermitage.nl (max. 30 personen).

Zondag 3 juli, 14 uur kerkzaal

Schaakmat!

Sport & spel

De rust en de ruimte in de kerkzaal bieden de juiste omstandigheden voor een ontspannen potje schaken op zondagmiddag. U neemt samen met uw eigen tegenspeler plaats of laat u verrassen door het slimme spel van een medemuseumbezoeker.

Aanmelden via programmering@hermitage.nl (max. 20 personen).

Woensdag 6 juli, 14 uur kerkzaal

Simultaanspel met Anish Giri (o.v.b.)

Sport & spel

Grootmeester en wonderkind Anish Giri is te gast! Anish begon zijn schaakcarrière in Rusland en woont inmiddels in Nederland, waar hij in 2009 de grootmeestertitel behaalde. Hij werd daarmee de jongste grootmeester van dat moment. De Hermitage Amsterdam daagt u uit om uw schaaktalent te openbaren en het tegen hem op te nemen tijdens een spannend simultaanspel in de kerkzaal.

Aanmelden via programmering@hermitage.nl.

Zaterdag 9 juli, zondag 10 juli en woensdag 13 juli, 17.30 uur verzamelen entreefoyer.

’t Woud Ensemble speelt Het Huwelijksaanzoek van Tsjechov

Theater

In Het Huwelijksaanzoek zien we de verwoede pogingen van drie personages die, belemmerd door eigenbelang, proberen bij elkaar te komen. Ivan Lomov, een jonge vrijgezel, heeft eindelijk de moed gevonden af te stappen op zijn buurman Tsjoeboekov om naar de hand van diens beeldschone dochter Natalja te dingen. In eerste instantie lijkt er geen vuiltje aan de lucht, totdat deze liefdesdans ontaardt in een groot conflict over een stuk land en het gebit van hun honden. Lomov en Natalja hebben nog geen ervaring met het huwelijkse leven. Het eindigt in een totale chaos en toch ook dé verloving, als wordt het aanzoek nooit gedaan.

Acteurs Margien van Doesen, Casper Gimbrère en Ad van Kempen, regie Hans Hoes, productie Jos van Hulst.

Entree toeslag € 7,50 + geldig entreebewijs Glans en glorie

Aanmelden

Zaterdag 16 juli, zondag 17 juli en woensdag 20 juli om 14 uur in de binnentuin

Meditatie in beweging

Tai chi

Geworteld op het bleekveld zal tai chi meester Isabelle Schuurman u de basisbegrippen van tai chi leren. Bij slecht weer wordt de workshop in het auditorium gegeven. Duur circa 60 minuten.

Aanmelden

Zaterdag 23 juli, 14 uur kerkzaal

Otrada

Russische folklore

Otrada (Отрада) is het Russische woord voor hartelust, vreugde en weldaad. Russische folklore en nostalgie zijn naadloos verbonden met het ensemble Otrada. Het ensemble brengt een authentiek geluid met twee zangeressen begeleid door een knopaccordeon, balalaika, domra en bas-balalaika.

Zaterdag 23 juli

Russische Taal en Cultuur

Docent en native speaker Natalia Iancheeva geeft verschillende cursussen Russische taal en cultuur. Vanaf 23 juli start de zomercursus voor verschillende niveaus. Naast het taalonderwijs biedt het cursusaanbod ook een kennismaking met de rijkdom van de literatuur en cultuur van Rusland. Meer informatie en/of aanmelding via www.ikspreekrussisch.nl. Kosten € 175, zes bijeenkomsten. Les duurt twee uur (inclusief 15 minuten pauze).

Zondag 24 juli, 14 uur kerkzaal

Elnara

Russische folklore

Elnara Shafigullina (zang en accordeon) en Antonia Nikova (piano) gaan op reis door de Russische muziek uit de 19de en 20ste eeuw, bestaande uit volksliederen en luisterliederen die speciaal voor de tsaren werden gecomponeerd.

Woensdag 27 juli, 14 uur kerkzaal

Musica Nostalgia

Russische folklore

Heimwee en nostalgie klinken door in de muziek uit het oude Rusland. Beleef de prachtige melodieën en liederen, gezongen en gespeeld op domra en piano. Deze muziek vol diepe emoties wordt ten gehore gebracht door Dina Belinski (sopraan), Iryna Ryabova (alt, mezzo-sopraan), Yuliya Ponomaryova (piano) en Natalyia Mizinova (domra).

Zaterdag 30 juli, zondag 31 juli en woensdag 3 augustus om 14 uur in de binnentuin

Zonnegroet uit de Hermitage!

Yoga

Heel Rusland staat op zijn kop, van Medvedev tot Derk Sauer, iedereen heeft de kracht van de verstilling ontdekt. Kom tot uzelf in de binnentuin met de speciale Glans en glorie-yogalessen van Noëlle Sterk. Matjes zijn aanwezig, bij slecht weer zal de les in het auditorium worden gegeven. Duur circa 60 minuten.

Aanmelden

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.