Activiteiten

Maart 2011

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!

Zaterdag 19 maart, 14 uur auditorium

Ongekende schoonheid, ikonen uit Macedonië

In Museum Catharijneconvent wordt de historie van Macedonië aan de hand van vele unieke voorwerpen en schitterende ikonen gepresenteerd in de tentoonstelling Ongekende Schoonheid. Ikonen uit Macedonië ( t/m 11 mei 2011). Conservator Désirée Krikhaar brengt in deze lezing de hoogtepunten van de bouw- en schilderkunst van Macedonië voor het voetlicht.

Woensdag 23 maart, 20 uur kerkzaal

Concert A Russian Ark

Celliste Mayke Rademakers en pianist Matthijs Verschoor hebben zich laten inspireren door de artfilm Russian Ark. In dit programma hebben zij een koppeling gemaakt tussen de grafische en soms cynische Shostakovich en de landschappelijke en romantische sonoriteit van Rachmaninoff.

6 romancesSergei Rachmaninoff (1873-1943)
Sonate in d op.40Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Sonate in g op.19Sergei Rachmaninoff

Zaterdag 26 maart, 13.30 - 16 uur uur auditorium
ACEOT lezing (voertaal Engels)

General introduction & introduction to Russian Orthodox tradition

In deze eerste lezingenmiddag van de ACEOT serie zullen professor Andrew Louth en ACEOT directeur dr. Michaël Bakker starten met een inleiding op de kunst en spiritualiteit van de Russisch-orthodoxe kerk. Van de kerstening van Rusland in 988 onder Vladimir van Kiev tot de oudgelovigen wier behoud van de iconografische tradities tegenwoordig hoog in het vaandel staan.

Let op: u dient in bezit te zijn van een dagkaart of passe-partout, het entreebewijs voor de tentoonstelling en de Vriendenkaart van de Hermitage Amsterdam zijn niet geldig als toegangsbewijs voor de ACEOT lezingenserie.

Zondag 27 maart, 14 uur kerkzaal

Missa Pange Lingua

Het VU-Kamerkoor bestaat uit dertig jonge ervaren koorzangers, onder leiding van Boudewijn Jansen. Speciaal voor de tentoonstelling Glans en glorie zal het VU-Kamerkoor de Missa Pange Lingua van Josquin des Prez uitvoeren.

Woensdag 30 maart, 20 uur auditorium

A History of Christianity

Vertoning van deel 1, 2 en 3 van deze BBC-documentaire over de evolutie van het christelijke geloof en de voornaamste richtingen: orthodox, oosters, rooms-katholiek en protestant. De presentatie is in handen van Diarmaid MacCulloch, een van 's werelds toonaangevende historici en hoogleraar geschiedenis aan het St Cross College in Oxford. Duur ca. 180 minuten, Engelstalig, Nederlandse ondertiteling.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.