Leeszaal 1917. Romanovs & Revolutie

Op de tweede verdieping van de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie vindt u de Leeszaal 1917. Romanovs & Revolutie. Hier kunt u op uw gemak vele catalogi en andere boeken inzien over onder meer de Hermitage, 1917, de Romanovs en nog veel meer.

Ook wordt hier dagelijks om 11, 13 en 15 uur de film Oktober (originele titel: Oktjabr) getoond.

Dagelijks 11, 13 en 15 uur

Oktober (originele titel: Oktjabr)

Jaar: 1928
Regie: Sergej Eisenstein
Duur: 99 min.

Sergej Eisenstein (1898 – 1948) schijnt de reële gebeurtenissen van 1917 in zijn Oktober sterk te hebben gedramatiseerd, ten gunste van het propagandistische karakter van de film. Zo zou de bestorming van het winterpaleis in werkelijkheid veel minder spectaculair geweest zijn dan in de film. Eisensteins hart lag in het theater en zijn talent daarvoor werd in zijn filmbeelden breed uitgemeten. Beleef de Oktoberrevolutie, zoals die niet was.

De dvd van Oktober is verkrijgbaar in de Museumshop van de Hermitage Amsterdam.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen
Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.