Filmarchief

1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie

Spaanse Meesters uit de Hermitage

Tot en met 29 mei 2016 is in de Hermitage Amsterdam de kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage te zien. Niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst. Er bevinden zich topstukken onder van onder andere El Greco, Velázquez, Goya en Picasso. Samen vertellen ze van de opkomst en glorie van de Spaanse kunst waarvan de invloed tot in de moderne tijd zou reiken.

In opdracht van Artflix, the exposition experienc

’s Lands grootste Waterloo-maquette in de Hermitage Amsterdam

Van vrijdag 5 juni tot en met zondag 21 juni 2015 was ’s lands grootste Waterloo-maquette te zien in de Hermitage Amsterdam.

De maquette van de Slag bij Waterloo (schaal 1:72) is 33 m² groot en bestaat uit ruim 9.000 soldaten en 1.500 paarden. Het stelt het slagveld voor, vlak voor de aanval. Het terrein is natuurgetrouw op schaal weergegeven. Het model, in 28 jaar tijd gemaakt door Piet Prinsen uit Castricum, is het grootste in Nederland. De totale afmetingen zijn 700 x 476 cm, met afgeschuinde hoeken. Alle regimenten zijn door hem met al hun uniformkleuren, banieren en dergelijke correct weergegeven. Gezien de schaal van de figuurtjes (gemiddeld slechts 2,5 cm hoog) was dit een secuur en tijdrovend karwei.

De maquette werd onthuld door generaal-majoor Van Uhm, Hermitage directeur Cathelijne Broers en door de maker van de maquette de heer Piet Prinsen
Foto Janiek Dam

© Kilian Striening voor Hermitage Amsterdam

Trailer Alexander, Napoleon & Joséphine

Three great names on the European stage at the beginning of the nineteenth century. Napoleon Bonaparte and tsar Alexander I determined the fate of millions of Europeans. A fascinating role was played by the elegant Joséphine de Beauharnais, Napoleon’s empress, great art collector and later a dear friend to the Russian tsar.
Alexander, Napoleon & Joséphine, a story of friendship, war and art from the Hermitage.
is an extraordinary exhibition! Meet them in the Hermitage Museum Amsterdam.

Het eerste Lustrum van de Hermitage Amsterdam

De Hermitage voor Kinderen

Concert in de muzieksalon van de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis

Uniek concert in de imposante gereconstrueerde muzieksalon van Ivan Morozov, tussen de prachtige schilderijen van Maurice Denis (1870–1943).

Film Lucas van Eck en Jasper ten Berge

De Hermitage Amsterdam 2009 - 2013

Ontwerp Studio Berry Slok

Vincent
Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam

29 september 2012 - 25 april 2013

Van Gogh Museum Amsterdam

Vrouw in een tuin op Overhoeks aan het IJ

Een meer dan levensgrote Vrouw in een tuin van de impressionistische schilder Claude Monet. Zij laat zich bewonderen vanaf Overhoeks aan het IJ en nodigt u uit voor de zeer bijzondere tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie in de Hermitage Amsterdam. Aan de Amstel, nummer 51 kunt u haar en vele andere prachtige schilderijen in het echt komen bekijken. Tot en met 13 januari 2013.

CineM producties

Rubens, Van Dyck & Jordaens

Vlaamse schilders uit de Hermitage

Maarten Butter / EditCompany BV

Rubens, Van Dyck & Jordaens

Ontwerp inrichting: Studio Berry Slok, Amsterdam
Animatie: Floris Visualisatie

Glans en glorie

Maarten Butter / EditCompany BV

Morphing Alexander by Erwin Olaf

De Nederlandse fotograaf Erwin Olaf fotografeerde en filmde in opdracht van de Hermitage Amsterdam een aantal objecten uit de tentoonstelling. De beelden van die objecten werden vervolgens vermengd met opnames van een echt gezicht; de onsterfelijkheid van Alexander gevisualiseerd.

Het project Morphing Alexander, Erwin Olaf for Hermitage Amsterdam is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Stichting Vrienden van de Hermitage Nederland en een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

DirectorErwin Olaf
Voice-overRutger Hauer
DOPSteve Walker / Laurence Meulenberg
Light designJoost Meeuwig
OfflineAnnelies Scheepens
ModelOndra Marsak from Czechmodels
Hair & Make-upAnnemiek Bohnenn
Compositing / VFX supervisorJan van de Laar @ AVP
Color gradingGyorgy Balatoni @ AVP
Sound designSebastiaan Roestenburg @ The Ambassadors
Graphic designUNA designers, Amsterdam

Vlaanderen Vakantieland

Gouden piramide

Alexander de Grote

Maarten Butter / EditCompany BV

Matisse tot Malevich

Maarten Butter / EditCompany BV

De reis van De dans

Peter de Grote in Zaanstad

Zaandam is onlosmakelijk verbonden met Rusland, St.-Petersburg en Peter de Grote. Het Tsaar Peter Huisje is nog steeds de tastbare herinnering van het roemruchte bezoek van Peter aan de Zaanse werven. In deze film gaat Peter de Grote op bezoek in Zaanstad.

Deze film is gemaakt in het kader van het schoolproject Zaanstad van de Hermitage voor Kinderen, waarbij een aantal scholen uit Zaanstad, na een bezoek aan het Tsaar Peter Huisje deelnamen aan het Hermitage School programma.

Impressie van de opening

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.