Onderwijs

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd voor het basis- en het voortgezet onderwijs.

Foto Herman van Heusden

Dat gebeurt voor het basisonderwijs in de Hermitage voor Kinderen, een speciaal pand aan de Nieuwe Herengracht. Met vijf ateliers, twee leslokalen, een Kinderkantine en een Kinder Cadeau Winkel is het de grootste educatieve ruimte van museaal Nederland.

Hoe bijzonder het educatieve werk in de Hermitage Amsterdam is, blijkt zeer duidelijk in de Hermitage voor Kinderen, maar ook uit de programma’s voor het voortgezet onderwijs. Ook voor deze doelgroep bieden de tentoonstellingen toegang tot nieuwe werelden, andere voorwerpen en een bredere horizon.

Ook de scholen uit het voortgezet onderwijs zullen voor Nederland unieke faciliteiten treffen in de Hermitage Amsterdam. In een speciaal studiecentrum met 18 terminals en een handbibliotheek gaan de leerlingen aan het werk, na voorbereiding op school en een rondleiding door de tentoonstelling. Speciale opdrachten bieden verdieping in de Europese kunst en geschiedenis en zorgen voor een verrijking die het reguliere curriculum niet kent.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Janiek Dam

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.