Organisatie

Missie Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Door steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullende programmering wordt het werelderfgoed uit een van 's werelds grootste musea – de State Hermitage in Sint-Petersburg – op innovatieve wijze ontsloten voor het Nederlandse en internationale publiek. De historische banden tussen Amsterdam en Sint-Petersburg en de Huizen Oranje-Nassau en Romanov inspireren ons. Essentieel vinden wij educatie. De jongste generatie volgt uniek kunstonderwijs in onze Hermitage voor Kinderen. Wij leggen er als ondernemer eer in om – gesteund door het bedrijfsleven en particulieren – met eigen middelen onze activiteiten te financieren en dat op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te doen.

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam wordt bestuurd door de Nederlandse Stichting Hermitage aan de Amstel en toont kunst uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. In opdracht van de Stichting Hermitage aan de Amstel organiseert de Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam vervolgens de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam is een onafhankelijke en zelfstandige juridische entiteit met eigen geldstromen en een eigen doelstelling.

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam én in de Hermitage Amsterdam, in opdracht van beide instituten. Deze hebben een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld verworven.

Bij de Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam zijn 50 medewerkers werkzaam, verdeeld over 3 afdelingen. Tevens maken wij gebruik van een pool van circa 100 oproepkrachten die de kassa, garderobe en winkels bemannen.

Klik hier voor de lijst met medewerkers.

Foto Jørgen Koopmanschap

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.