Vacatures

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam maakt tijdelijke tentoonstellingen op twee locaties. Jaarlijks ontvangen wij ongeveer 750.000 bezoekers. Onze organisatie telt zo’n 170 medewerkers, docenten, vrijwilligers en oproepkrachten.

Foto Janiek Dam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Door steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullende programmering wordt het werelderfgoed uit een van 's werelds grootste musea – de State Hermitage in Sint- Petersburg – op innovatieve wijze ontsloten voor het Nederlandse en internationale publiek.

Museumrestaurant Neva is onderdeel van de Hermitage Amsterdam, een indrukwekkend gebouw: historisch en klassiek van buiten, licht en transparant van binnen. Neva is daarbinnen een prachtig vormgegeven horecalocatie met stijl. Voor een snelle cappuccino, een goed glas wijn, een snelle of een uitgebreide lunch. Daarnaast verzorgt Neva de culinaire invulling van evenementen.

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een

Souschef (38 uur per week)

Als souschef werk je met liefde voor het vak en maak je gebruik van mooie producten. Je bent samen met de chef-kok verantwoordelijk voor de gehele keuken en bij zijn afwezigheid eindverantwoordelijke.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en stressbestendige souschef die meerdere jaren ervaring heeft in een middelgroot tot groot restaurant in een soortgelijke functie.

 • Je bent in het bezit van SVH-diploma(‘s), BHV, Sociale Hygiëne en een leermeestercertificaat;

 • Je toont leiderschap, bent betrouwbaar en sociaal;

 • Je hebt een gastgerichte instelling en een ondernemersmentaliteit;

 • Je bent flexibel;

 • Je bent loyaal naar je leidinggevenden;

 • Je hebt ruime ervaring in het culinair verzorgen van evenementen en partijen;

 • Grote affiniteit, kennis en ervaring is een pre.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Continueren van de uitgezette productpresentatie en kwaliteitslijnen;

 • Bijdragen aan wijzigingen van de menukaart: uitproberen en beoordelen van nieuwe recepten en zo nodig ontwikkelen en uitwerken in receptinstructies voor medewerkers;

 • Toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid en HACCP;

 • Bij afwezigheid van de chef-kok draag je de volledige verantwoordelijkheid over de keuken en heb je de directe leiding over het keukenteam van 5 tot 15 personen;

 • Verzorgen van de dagelijkse bestellingen (bij afwezigheid van de chef-kok): opstellen van bestellijsten, doorgeven van bestellingen aan leveranciers, zorgen voor de ontvangst controle en reclameren bij afwijkingen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan bij een dynamische organisatie waar kunst en cultuur samenkomen met gastvrijheid. Salariëring wordt bepaald conform AVR KHN. Je werkt op roosterbasis: weekdagen, avonden en weekenden.

Solliciteren?

Ben je bereid je handen uit de mouwen te steken om samen deze uitdaging aan te gaan? Stuur je sollicitatiebrief en CV naar de afdeling P&O, personeelszaken@hermitage.nl, onder vermelding van vacature Souschef.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer L. van Bourgonje of de afdeling P&O via 020-5308755.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto Janiek Dam

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Financiën

Periode

Start september 2015, minimaal 4 maanden, 4 0f 5 dagen per week.

Algemeen

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Beide instituten zijn gespecialiseerd in het maken van spraakmakende tentoonstellingen en hebben een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld verworven.

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. Deze afdeling voert de administratie van 9 onafhankelijke aan De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam gelieerde stichtingen en bestaat uit vier administratieve medewerkers, een manager financiële administratie en een controller.

De werkzaamheden

Als stagiair(e) Financiën houdt je je o.a. bezig met:

 • Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;

 • Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding, bijvoorbeeld gericht op procesbeschrijvingen binnen de administratieve organisatie.

Wij zoeken:

Een enthousiaste, zelfstandige student (HBO/WO) met een van deze of aanverwante studierichtingen: Accountancy, Bedrijfseconomie, of Management, Economie & Recht.
Verder beschik je over:

 • Theoretische kennis op het gebied van administratieve organisatie & bedrijfsorganisatie van processen;

 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;

 • Accuratesse.

Heb je belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar m.vankampen@hermitage.nl t.a.v. Mark van Kampen, Controller Financiële en Juridische Zaken.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto Janiek Dam

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Sales & Marketing

Periode

Start half juli/begin augustus 2015 (bij voorkeur voor een periode van minimaal 4 maanden, 4 0f 5 dagen per week).

Algemeen

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Twee instituten die gespecialiseerd zijn in het maken van bijzondere tentoonstellingen en die een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld hebben verworven.

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing (CEM) van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. De afdeling levert een grote bijdrage aan het tentoonstellingsbeleid en verzorgt de free publicity en overige activiteiten in het kader van de verschillende tentoonstellingen. CEM is verantwoordelijk voor alle perscontacten en publiciteit, sales en marketing, de museumshops, uitgave van catalogi, Vrienden- en relatiebeheer, educatie en de publieksprogrammering op beide locaties. De afdeling bestaat uit 14 vaste medewerkers plus projectmedewerkers en stagiairs.

De werkzaamheden

Als stagiair(e) Sales & Marketing hou je je o.a. bezig met:

 • Het opzetten van bezoekers- en doelgroepenonderzoeken (het bedenken van de vragenlijst, afnemen van de enquêtes en het verwerken van de resultaten);

 • Het initiëren en uitwerken van lezersaanbiedingen, kortings- en winacties;

 • Het versturen van mailings aan relaties en partners;

 • Het bijhouden van de administratie van de voorverkoop en nieuwsbrieven;

 • Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;

 • Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn. Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige student(e) (HBO of universiteit) die accuraat te werk gaat en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Heb je belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar sales@hermitage.nl t.a.v. Joanne Droogleever Fortuyn, Sales & Marketing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.