Vacatures

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam maakt tijdelijke tentoonstellingen op twee locaties. Jaarlijks ontvangen wij ongeveer 750.000 bezoekers. Onze organisatie telt zo’n 170 medewerkers, docenten, vrijwilligers en oproepkrachten. De inkomsten van de stichting worden gegenereerd door kaartverkoop, commerciële activiteiten en niet in de laatste plaats sponsors en fondsen.

Foto: Janiek Dam

Open solicitaties

Open sollicitaties zijn welkom, maar alleen sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en een curriculum vitae worden in behandeling genomen.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste

stagiair(e) Sales & Marketing

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam.

Periode

Start per september 2017 (bij voorkeur voor een periode van minimaal 4 maanden, 4 of 5 dagen per week)

Algemeen

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Twee instituten die gespecialiseerd zijn in het maken van bijzondere tentoonstellingen en die een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld hebben verworven.

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing (CEM) van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. De afdeling levert een grote bijdrage aan het tentoonstellingsbeleid en verzorgt de marketing activiteiten en overige communicatiewerkzaamheden in het kader van de verschillende tentoonstellingen. CEM is verantwoordelijk voor alle perscontacten en publiciteit, sales en marketing, de museumshops, uitgave van catalogi, Vrienden- en relatiebeheer, educatie en de publieksprogrammering op beide locaties. De afdeling bestaat uit 14 vaste medewerkers plus projectmedewerkers en stagiairs.

De werkzaamheden

Als stagiair(e) Sales & Marketing hou je je o.a. bezig met:

 • Het opzetten van bezoekers- en doelgroepenonderzoeken (het bedenken van de vragenlijst, afnemen van de enquêtes en het verwerken van de resultaten);
 • Het initiëren en uitwerken van lezersaanbiedingen, kortings- en winacties;
 • Het versturen van mailings aan relaties en partners;
 • Het bijhouden van de administratie van de voorverkoop en nieuwsbrieven;
 • Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;
 • Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding.

Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige student(e) (minimaal HBO) die accuraat te werk gaat en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn.

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar c.schreiner@hermitage.nl t.a.v. Claire Schreiner, Sales & Marketing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Relatiebeheer

Periode

Start augustus / september 2017 (bij voorkeur voor een periode van minimaal 4 maanden, 4 of 5 dagen per week).

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing (CEM) van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. De afdeling levert een grote bijdrage aan het tentoonstellingsbeleid en verzorgt de free publicity en overige activiteiten in het kader van de verschillende tentoonstellingen. CEM is verantwoordelijk voor alle perscontacten en publiciteit, sales en marketing, de museumshops, uitgave van catalogi, Vrienden- en relatiebeheer, educatie en de publieksprogrammering op beide locaties. De afdeling bestaat uit 14 vaste medewerkers plus projectmedewerkers en stagiairs.

De werkzaamheden

De stage richt zich op de ondersteuning van de medewerkers Relatiebeheer en Vrienden bij werkzaamheden als:

 • het assisteren en ondersteunen bij diverse werkzaamheden zoals:
  -organisatie van sponsor-events en ontvangsten
 • organisatie van openingen
 • Vriendendagen en Vriendenactiviten en ondersteuning bij de Vriendenadministratie
 • “Vriendenwerf”acties voor de Vriendenstichtingen
 • Mailings en acties voor de relaties, sponsoren en Vriendenstichtingen.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn. Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige student(e) (HBO of universiteit) die accuraat te werk gaat en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar v.vanrest@hermitage.nl t.a.v. t.a.v. Vincent van Rest.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Door steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullende programmering wordt het werelderfgoed uit een van 's werelds grootste musea – de State Hermitage in Sint- Petersburg – op innovatieve wijze ontsloten voor het Nederlandse en internationale publiek.

Museumrestaurant Neva is onderdeel van de Hermitage Amsterdam, een indrukwekkend gebouw: historisch en klassiek van buiten, licht en transparant van binnen. Neva is daarbinnen een prachtig vormgegeven horecalocatie met stijl. Voor een snelle cappuccino, een goed glas wijn, een snelle of een uitgebreide lunch. Daarnaast verzorgt Neva de culinaire invulling van evenementen.

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een

zelfstandig werkend kok (38 uur per week)

50% dag - 50% avond

Als zelfstandige werkend kok werk je met liefde voor het vak en maak je gebruik van mooie producten. Je bent verantwoordelijk voor een uitstekende voortgang van de gehele keuken bij afwezigheid eindverantwoordelijke.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste en stressbestendige kok die meerdere jaren ervaring heeft in een middelgroot tot groot restaurant in een soortgelijke functie.

Jouw profiel:

 • Je bent volgens ‘KHN model Arbeidsvoorwaardenreglement’ als vakkracht gekwalificeerd;
 • Je bent betrouwbaar en sociaal;
 • Je hebt een gastgerichte instelling en een ondernemersmentaliteit;
 • Je bent flexibel;
 • Je bent loyaal naar je leidinggevenden en kunt leidinggeven aan de keukenhulpen;

 • Je hebt ervaring in het culinair verzorgen van evenementen en partijen;

 • Grote affiniteit, kennis en ervaring is een pre;

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Continueren van de uitgezette productpresentatie en kwaliteitslijnen;
 • Toezien op de naleving van de voorschriften op het gebied van veiligheid en HACCP;
 • Je geeft leiding aan de keukenhulpen;
 • Verzorgen van de dagelijkse bestellingen (bij afwezigheid van de (sous) chef):
  opstellen van bestellijsten, doorgeven van bestellingen aan leveranciers, zorgen voor de ontvangst controle en reclameren bij afwijkingen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan bij een dynamische organisatie waar kunst en cultuur samenkomen met gastvrijheid. Salariëring wordt bepaald conform AVR KHN. Je werkt op roosterbasis: weekdagen, avonden en weekenden.

Solliciteren?

Ben je bereid je handen uit de mouwen te steken om samen deze uitdaging aan te gaan? Stuur je sollicitatiebrief en CV naar de afdeling P&O via personeelszaken@hermitage.nl, onder vermelding van vacature zelfstandig werkend kok.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer P. Goijaerts of de afdeling P&O via 020-6268168.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Door steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullende programmering wordt het werelderfgoed uit een van 's werelds grootste musea – de State Hermitage in Sint- Petersburg – op innovatieve wijze ontsloten voor het Nederlandse en internationale publiek.

Museumcafé-restaurant Neva is onderdeel van de Hermitage Amsterdam, een indrukwekkend gebouw: historisch en klassiek van buiten, licht en transparant van binnen. Neva is daarbinnen een prachtig vormgegeven horecalocatie met stijl. Voor een snelle cappuccino, een goed glas wijn, een snelle of een uitgebreide lunch. Daarnaast verzorgt Neva de culinaire invulling van evenementen.

Voor het café-restaurant zijn wij per direct op zoek naar een

medewerker bediening (oproepbasis)

Als medewerker bediening zorg je ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Als gezicht van het restaurant zorg je er samen met je collega’s voor dat gasten een geweldige ervaring hebben.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een gastgerichte, representatieve en enthousiaste medewerker die zelfstandig zijn/haar werkzaamheden uitvoert.

 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in een restaurant;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je hebt een gastgerichte instelling;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Bedieningstaken zoals: gastvrij ontvangen van gasten, opnemen van bestellingen, serveren, verschaffen van informatie over het menu en andere zaken, opmaken van de rekening, afhandelen van betalingen en afruimen en schoonmaken van tafels;
 • Bardiensten;
 • Mise-en-place;
 • Een correcte omzetafdracht;
 • Een juiste benadering van gasten.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan bij een dynamische organisatie waar kunst en cultuur samenkomen met gastvrijheid. Salariëring wordt bepaald conform AVR KHN. Je werkt op oproepbasis op weekdagen, avonden, feestdagen en in weekends.

Solliciteren?

Ben je bereid de handen uit de mouwen te steken om samen deze uitdaging aan te gaan? Stuur je sollicitatiebrief en cv naar de afdeling P&O, personeelszaken@hermitage.nl, onder vermelding van ‘vacature medewerker bediening’. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer L. van Bourgonje of de afdeling P&O via 020-530 87 55.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Door steeds wisselende tentoonstellingen en een aanvullende programmering wordt het werelderfgoed uit een van 's werelds grootste musea – de State Hermitage in Sint- Petersburg – op innovatieve wijze ontsloten voor het Nederlandse en internationale publiek.

Museumcafé-restaurant Neva is onderdeel van de Hermitage Amsterdam, een indrukwekkend gebouw: historisch en klassiek van buiten, licht en transparant van binnen. Neva is daarbinnen een prachtig vormgegeven horecalocatie met stijl. Voor een snelle cappuccino, een goed glas wijn, een snelle of een uitgebreide lunch. Daarnaast verzorgt Neva de culinaire invulling van evenementen.

Voor het café-restaurant zijn wij per direct op zoek naar een

medewerker keuken (oproepbasis)

Als medewerker keuken lever je een grote bijdrage aan de ervaring die onze gasten in het café-restaurant hebben. Samen met je collega’s uit de keuken vorm je het team dat verantwoordelijk is voor alles wat in onze keuken wordt bereid.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste medewerker met een passie voor food en oog voor detail.

 • Je werkt efficiënt en je kunt omgaan met een hoge werkdruk;
 • Je werkt netjes en hygiënisch en hebt kennis van HACCP;
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in een gelijkwaardige functie;
 • Je hebt een hands-on-mentaliteit;
 • Je hebt een flexibele en verantwoordelijke werkhouding.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Bereiden van eenvoudige warme en koude gerechten volgens recept en planning;
 • Verrichten van voorbereidende werkzaamheden voor lunch en banqueting;
 • Uitvoeren van à la minute kookwerkzaamheden;
 • Portioneren en garneren volgens vastgelegde instructies;
 • Bewaken en controleren van kwaliteit en hygiëne onder supervisie van de chef-kok;
 • Verrichten van ondersteunende werkzaamheden in onze keuken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan bij een dynamische organisatie waar kunst en cultuur samenkomen met gastvrijheid. Salariëring wordt bepaald conform AVR KHN. Je werkt op oproepbasis op weekdagen, avonden, feestdagen en in weekends.

Solliciteren?

Ben je bereid de handen uit de mouwen te steken om samen deze uitdaging aan te gaan? Stuur je sollicitatiebrief en cv naar de afdeling P&O, personeelszaken@hermitage.nl, onder vermelding van ‘vacature medewerker keuken’. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de heer L. van Bourgonje of de afdeling P&O via 020-530 87 55.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen op twee historische locaties in Amsterdam. Beide instituten zijn gespecialiseerd in het maken van spraakmakende tentoonstellingen en hebben een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld verworven.

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een

stagiair(e) Financiën

Periode

Per direct, minimaal 4 maanden, 4 0f 5 dagen per week

De werkplek

De stageplaats is beschikbaar op de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam. Deze afdeling voert de administratie van 9 onafhankelijke aan De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam gelieerde stichtingen en bestaat uit vier administratieve medewerkers, een manager financiële administratie en een controller.

De belangrijkste werkzaamheden

Als stagiair(e) Financiën houdt je je o.a. bezig met:

 • Ondersteunen van de afdeling bij de dagelijkse werkzaamheden;
 • Indien gewenst een eigen onderzoek/studieopdracht vanuit de opleiding, bijvoorbeeld gericht op procesbeschrijvingen binnen de administratieve organisatie.

Wij zoeken:

Een enthousiaste, zelfstandige student (HBO/WO) met een van deze of aanverwante studierichtingen: Accountancy, Bedrijfseconomie, of Management, Economie & Recht.

Verder beschik je over:

 • Theoretische kennis op het gebied van administratieve organisatie & bedrijfsorganisatie van processen;
 • Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Accuratesse.

Om bij ons stage te kunnen lopen moet je studerend en ingeschreven bij een onderwijsinstelling zijn.

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief met CV naar m.vankampen@hermitage.nl t.a.v. Mark van Kampen, Controller Financiële en Juridische Zaken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto: Janiek Dam

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.