OpenOffice document MS Word document

Factsheet

Tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote
De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis
Locatie Hermitage Amsterdam
Amstel 51, Amsterdam
Tentoonstellingsdata 18 september 2010 – 18 maart 2011
Gesloten 25 december en 1 januari
Website www.hermitage.nl
www.facebook.com/hermitage.amsterdam
Publieksinformatie 0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief / mail@hermitage.nl
Opdrachtgever Stichting Hermitage aan de Amstel
Founder BankGiro Loterij
Hoofdsponsor ABN AMRO en Phillips
Sponsor Fugro, KPMG en Heineken International
Subsidiënten Staat der Nederlanden, Provincie Noord-Holland en Gemeente Amsterdam
Met dank aan W.E. Jansen Fonds, Stichting Amsterdamse Grachtentuinen, Prins Bernhard Cultuurfonds en VandenEnde Foundation
Directeur Ernst W. Veen
Vormgever tentoonstelling Ger Feijen
Grafisch ontwerp UNA designers, Amsterdam
Samensteller tentoonstelling Dr. Anna Trofimova - hoofd van de afdeling van de Klassieke oudheden
Fotografie campagnebeeld Erwin Olaf
Openingstijden Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
Woensdag tot 20.00 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari
Toegangsprijs
Volwassenen:€ 15,–
Kinderen t/m 16 jaar:gratis
Museumkaart:gratis
Vrienden van de Hermitage Amsterdam:gratis
I amsterdam City Card:€ 3,–
CJP:€ 12,–
Stadspas:€ 12,–
Groepen > 15 personen:€ 12,–
Audio Tour De audiotour bij de tentoonstelling is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Duits. Prijs: € 3,– per stuk. Reserveren is mogelijk via boeking@hermitage.nl
Tentoonstellingscatalogus Alexander de Grote
ISBN 978 90 78653 219 Nederlands
ISBN 978 90 78653 226 Engels
Uitgever Museumshop Hermitage Amsterdam
Kosten: € 29,95 (onder voorbehoud)
Rondleidingen Prijs: € 90,– per rondleiding (exclusief toegang tot de tentoonstelling), maximaal 15 personen. Rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Russisch, Turks, Arabisch, Grieks (onder voorbehoud) en Berbers. Bovendien zijn er rondleidingen voor slechtzienden en slechthorenden. rondleidingen@hermitage.nl.
Lezingen Op verzoek kan een rondleider van de Hermitage Amsterdam een lezing geven in een van de drie vergaderzalen. Prijs: € 175,– per lezing (exclusief toegang tot de tentoonstelling en exclusief de huurkosten van de zaal). Het aantal personen dat deel kan nemen aan de lezing is afhankelijk van de zaal (24, 30 of 60 personen). Te boeken via: boeking@hermitage.nl
Programmering Iedere woensdag is het museum tot 20.00 uur open, aansluitend worden er culturele avonden georganiseerd in het auditorium of de kerkzaal. Muziek, film, literatuur, dans; Russische thematiek en tentoonstellingsgebonden aspecten komen aan bod. Er is een lezingenserie door specialisten op zaterdagmiddag en twee keer per maand is er een liturgisch concert op zondagmiddag. Voor meer informatie over het programma of als u de brochure wilt ontvangen: programmering@hermitage.nl.
Museumwinkel De collectie van de Museumwinkel bestaat uit boeken en producten die gelieerd zijn aan het onderwerp van de tentoonstelling. De winkel bevat ook een vaste collectie, met literatuur uit de Russische Bibliotheek, Russische muziek, (hedendaagse) films, kunstboeken en een eigen merchandise-lijn van speciale Hermitage Amsterdam-producten. De museumwinkel is toegankelijk voor bezoekers zonder entreekaartje voor de tentoonstelling. Openingstijden: iedere dag van 10.00 tot 17.30 uur en woensdag tot 20.00 uur.
Studiecentrum Het studiecentrum is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de Hermitage Amsterdam. Via 16 computers en touchscreens is informatie te krijgen over de onderwerpen van de tentoonstellingen en de collectie van de Hermitage St.-Petersburg. Er is toegang tot het filmarchief en de bibliotheek van de Hermitage Amsterdam. Dagelijks is er in de middag een speciaal filmprogramma, gerelateerd aan de tentoonstelling. Openingstijden: dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur.
Theatrale rondleiding De Hermitage Amsterdam organiseert bijzonder vrolijke familierondleidingen, waarbij alles over het wel en wee van het leven gedurende drie eeuwen Amstelhof aan bod komt. Tijdens deze theatrale rondleidingen over Amstelhof, het voormalige verpleeghuis, nemen drie musicalactrices de bezoekers mee terug in de tijd van de keukenmeid, de oude besjes en de regenten. Zij zingen uit volle borst, gekleed in prachtige kostuums, en vertellen naar hartenlust over de geschiedenis van het gebouw van 1683 tot de dag van vandaag.
Meer informatie: www.hermitage.nl
Bereikbaarheid Tram: lijn 9, halte Waterlooplein
Metro: Lijn 51, 53, 54, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht
Bustransport Laad- en losplek op de Weesperstraat
Groepsingang: Nieuwe Keizersgracht
Boottransport Er is een aanlegsteiger voor de hoofdingang aan de Amstel. Voor groepen is er een aanlegsteiger aan de Nieuwe Keizersgracht.
Parkeren De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.
Toegankelijkheid Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk, via boeking@hermitage.nl.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.