650.000 bezoekers voor Hermitage Amsterdam in 2010

In 2010 ontving de Hermitage Amsterdam ongeveer 650.000 bezoekers en gasten. Twintig procent van dit aantal was afkomstig uit het buitenland. Ook de Hermitage voor Kinderen is het aflopende jaar intensief bezocht: tienduizenden schoolkinderen volgden een lesprogramma in aansluiting op een museumbezoek. Nog tot en met 18 maart 2011 is de huidige tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote te zien. Op 19 maart opent een omvangrijke tentoonstelling met schitterende kunst van de Russisch-orthodoxe kerk: Glans en glorie.

Hermitage voor Kinderen

Uit Amsterdam en Zaandam kwamen 355 klassen uit het basisonderwijs naar de Hermitage voor Kinderen voor een uitgebreid educatief bezoek. De leerlingen, die via een webles op school goed waren voorbereid, kregen een rondleiding door de tentoonstelling en volgden daarna een workshop in een van de ateliers.

Ruim achthonderd individuele kinderen kwamen voor een kinder- of familieatelier, vierden hun verjaardag op een feestelijke manier of deden mee aan een talenten- of academieklas.

Randprogrammering

Er was volop belangstelling voor de activiteiten die rondom de tentoonstellingen werden georganiseerd op de woensdagavonden en in het weekend. Opvallend was de diversiteit in het aanbod: van klassieke concerten in de kerkzaal tot breakdance-optredens in het auditorium.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.