Ernst Veen, directeur Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk, gaat met pensioen

De besturen van de Nationale Stichting De Nieuwe Kerk en de Stichting Hermitage aan de Amstel hebben vandaag bekendgemaakt, dat Ernst Veen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van vijfenzestig tegen het eind van dit jaar zal terugtreden als directeur. De komende jaren zal Veen betrokken blijven bij beide instellingen als adviseur van het bestuur.

Sinds 1981 is Veen directeur van De Nieuwe Kerk. Gedurende de afgelopen dertig jaar zijn vele spraakmakende tentoonstellingen in samenwerking met musea uit de gehele wereld gerealiseerd, alsmede concerten, manifestaties, debatten en andere culturele en maatschappelijke initiatieven. Daardoor heeft De Nieuwe Kerk een geheel eigen plaats in Amsterdam en Nederland verworven. Tevens vervult De Nieuwe Kerk als nationale instelling haar rol bij herdenkingen en bijzondere vieringen.

Vanaf 1991 bouwde Veen aan een bijzondere relatie met het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Dat leidde onder andere tot de komst van de Hermitage Amsterdam, waarbij hij als initiator en voortrekker, en sinds 2004 als directeur, een essentiële rol heeft gespeeld. De tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam hebben, zeker sinds in juni 2009 het hele gerenoveerde Amstelhof-complex in gebruik werd genomen, een aanzienlijk publiek uit binnen- en buitenland getrokken. Ook voor de relatie tussen Nederland en Rusland is de instelling van aanzienlijk belang.

De besturen zijn van mening dat Ernst Veen in de afgelopen jaren als geen ander vorm en inhoud heeft gegeven aan het alom gepropageerde begrip 'cultureel ondernemer'. Binnenkort start een procedure voor de opvolging, waarvan de invulling naar verwacht in het najaar bekend zal zijn.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.