215.000 bezoekers voor De onsterfelijke Alexander de Grote in Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam heeft tijdens de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote. De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis 215.000 bezoekers en gasten ontvangen. 7000 leerlingen volgden een lesprogramma voor het basisonderwijs in de Hermitage voor Kinderen. Ook de belangstelling vanuit het voortgezet onderwijs was groot: ruim 4000 leerlingen, vooral van het atheneum of gymnasium. De uitgebreide randprogrammering met lezingen, workshops, concerten en theatervoorstellingen trok steeds volle zalen.

De tentoonstelling over de grote Grieks-Macedonische held was van 18 september 2010 tot en met 18 maart 2011 te zien. Een breed publiek heeft een half jaar kennis kunnen maken met Alexander de Grote, zijn wereld, zijn avonturen en zijn erfenis. En daarmee is zijn titel 'onsterfelijk' eer aan gedaan.

Zaterdag 19 maart opende in de Hermitage Amsterdam voor het publiek de omvangrijke tentoonstelling Glans en glorie. Kunst van de Russisch-orthodoxe kerk. Met ruim 300 religieuze kunstobjecten wordt voor het eerst in Nederland een overzicht getoond van de eeuwenoude mystieke en artistieke tradities van de Russisch-orthodoxe kerk.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.