Directies Van Gogh Museum en Hermitage Amsterdam in gesprek over mogelijke verlenging samenwerking

Deze zomer maakten de beide instellingen bekend dat de Van Gogh-collectie tijdens de verbouwing van het Van Gogh Museum vanaf 29 september 2012 voor een periode van 4 maanden gepresenteerd zal worden in de Hermitage Amsterdam. De directies zijn in gesprek over de mogelijke verlenging van deze periode opdat de Van Gogh-werken gedurende de hele verbouwingsperiode tot de heropening van het museumgebouw op 1 mei 2013, zichtbaar blijven in de stad Amsterdam.

Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum Amsterdam

"We trekken per jaar ruim 1,5 miljoen bezoekers en die willen we niet teleurstellen. We zijn nadat we besloten tot deze noodzakelijke verbouwing, op zoek gegaan naar mogelijkheden om onze collectie zichtbaar te houden. We waren deze zomer al heel blij met de samenwerking voor vier maanden, zoals we ook aankondigden in juni 2011. We zijn in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, de opties aan het bekijken om deze periode te verlengen, zodat de Van Gogh-collectie zichtbaar blijft voor iedereen tot de heropening van ons museumgebouw in mei 2013."

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam

"We zijn in gesprek en proberen met alle creativiteit en flexibiliteit te komen tot een oplossing. We kijken naar onze programmering in de periode 2012-2013. Het zou voor ons publiek, de toeristen en de stad Amsterdam fantastisch zijn als we onze samenwerking van vier maanden kunnen verlengen. Daar werken we hard aan met de drie partijen."

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.