200.000ste bezoeker Vlaamse meesters in Hermitage Amsterdam

Op donderdag 3 mei heeft de Hermitage Amsterdam haar 200.000ste bezoeker ontvangen voor de tentoonstelling Rubens, Van Dyck & Jordaens. Uit handen van adjunct-directeur Paul Mosterd ontving deze bezoeker de prachtige tentoonstellingscatalogus. Bovendien verraste hotelpartner Accor de gelukkige met een weekendverblijf in Mercure Amsterdam Arthur Frommer voor twee personen.

De tentoonstelling, tot en met 15 juni 2012 te zien, biedt een magistraal overzicht van 75 schilderijen en circa 20 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school: Peter Paul Rubens, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens, en werken van bekende tijdgenoten.

Eveline Gommers (met haar partner Frans Brosens) uit Breda krijgt de prijzen overhandigd door adjunct-directeur Paul Mosterd

Op 16 juni 2012 opent de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie, met wereldberoemde impressionisten uit het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Dankzij deze rijke collectie wordt een beeld gegeven van de impressionisten, maar ook van hun voorgangers, tijdgenoten en navolgers. Het contrast tussen de verschillende kunststromingen is een belangrijk aspect van de tentoonstelling. Dit maakt de ‘sensatie’ van het impressionisme zichtbaar en concreet; de stroming die een nieuw tijdperk zou inluiden. Duidelijk wordt hoe schokkend en sensationeel het impressionistische werk destijds was en hoe de schilders andere kunstenaars inspireerden. Befaamde schilderijen van Monet, Renoir, Sisley en Pissarro worden getoond naast werk van meer traditionele, maar eveneens invloedrijke tijdgenoten als Delacroix, Gérôme en Corot.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.