130.000ste bezoeker Impressionisme in Hermitage Amsterdam

Donderdag 20 september 2012

Op donderdag 20 september 2012 heeft de Hermitage Amsterdam haar 130.000ste bezoeker mogen ontvangen in de tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie. Marijke Cornelissen, reeds Vriend van de Hermitage, en haar vriendin Nelly Kettner waren de gelukkigen. Zij ontvingen beiden de prachtige tentoonstellingscatalogus. De tentoonstelling opende op 16 juni 2012 en is nog tot en met 13 januari 2013 te zien.

In de tentoonstelling worden de wereldberoemde impressionisten uit de omvangrijke collectie van het Staatsmuseum de Hermitage St.-Petersburg getoond in de context van hun tijd. Topstukken van baanbrekers als Claude Monet, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir en Alfred Sisley zijn te zien samen met werk van andere invloedrijke Franse schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw als Eugène Delacroix en Jean-Léon Gérôme. Deze combinatie van werken wekt grote nationale en internationale belangstelling.

Vanaf 29 september komt er een toepasselijke en bijzondere presentatie bij in de Hermitage Amsterdam. Tot en met 25 april 2013 is het Van Gogh Museum zeven maanden te gast. Met de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam laat het Van Gogh Museum de werken van Vincent van Gogh (1853–1890) uit eigen collectie op een geheel nieuwe manier zien.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.