Amsterdam, 17 oktober 2013

Hermitage opent expositie The Modernists and More

Laurence Aëgerter laat kijken en bekeken worden versmelten

17 oktober 2013 - 20 februari 2014

Van 17 oktober 2013 tot en met 20 februari 2014 exposeert de Hermitage Amsterdam bijzonder werk van Laurence Aëgerter, onder de titel The Modernists and More. Te zien is een selectie uit de fotoserie die zij maakte tijdens de tentoonstelling Matisse tot Malevich. Pioniers van de moderne Kunst uit 2010 in de Hermitage Amsterdam. Aëgerter plaatste daarbij personen en objecten pal vóór de modernistische meesterwerken, zodat zij het beeld op de werken deels blokkeren maar tegelijk één geheel vormen met het kunstwerk zelf. Kijken en bekeken worden versmelten.

Deze expositie vindt plaats tijdens de grote tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst. Bonnard en Denis behoorden tot de kunstenaarsgroep Les Nabis die, net als kort daarna de modernisten, vernieuwing zocht in kleur, vlakken en vormen. De modernisten waren een inspiratiebron voor de nieuwe, eigen stijl van Aëgerter.

Laurence Aëgerter (Marseille, 1972) is een multidisciplinair kunstenaar. Haar foto’s, kunstenaarsboeken en installaties van werden onder andere gepresenteerd in MAMAC in Nice, FoMu Antwerpen, Musée Borély in Marseille en Museum van Loon in Amsterdam. Werk van haar hand is opgenomen in collecties van onder andere het MoMA in New York, het Getty Center in Los Angeles en het Museum Caldic Collectie in Rotterdam. Meer informatie via www.laurenceaegerter.com.

Laurence Aëgerter, GE 9050-100907-294933 (Kandinsky, winter), 2011

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.