Amsterdam, 30 oktober 2013

Expositie kinderklassiekers in de Hermitage Amsterdam

Originele ontwerpen van nijntje, Het Muizenhuis, Pim & Pom en Gouden Boekjes te zien

Tot 31 december 2013 is in de Hermitage Amsterdam de unieke expositie Kom Binnen bij te bekijken. Te zien zijn de originele ontwerpen van Nederlandse kinderboekenillustratoren, zoals Harmen van Straaten, Dick Bruna, Peter Pontiac en Philip Hopman. De expositie omvat Pim & Pom, de buitenscènes van Het Muizenhuis, Dick Bruna’s Russische nijntje en unieke ontwerpen van Werkhaus. Ook de totstandkoming van de bioscoopfilm Pim & Pom (in het voorjaar 2014 in de bioscoop), naar de illustraties van Fiep Westendorp, is te zien. Er zijn veel kinderklassiekers te koop, zoals boeken, posters, knuffels en kaarten, maar ook facsimile’s van illustraties van Fiep Westendorp.

Kom Binnen bij is een initiatief van Fiep Amsterdam, Mercis b.v., Uitgeverij Rubinstein en Werkhaus. Gedurende de tentoonstelling zijn er tal van kinderevenementen. Kom Binnen bij is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Fleur Vos, kombinnenbij@gmail.com 020 5307481 of
Nelly Wilderom, nelly@fiepwestendorp.nl 020 4714637

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.