Amsterdam,4 november 2013

Hermitage Amsterdam start crowdfunding voor restauratie 1300 jaar oude muurschildering

Om de restauratie van een monumentale muurschildering uit Centraal-Azië mogelijk te maken, start de Hermitage Amsterdam een grote crowdfunding-actie. De ruim negen meter brede schildering van een godheid in gevecht met roofdieren, daterend uit de zevende-achtste eeuw, werd in de jaren vijftig gevonden bij de opgraving van het koningspaleis in Varakhsha, in het huidige Oezbekistan. Deze verloren gewaande stad is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. Nooit eerder verliet dit hoogtepunt in de archeologische collectie de Hermitage in St.Petersburg, maar na de restauratie mag de schildering vervoerd worden naar Amsterdam, waar het een van de topstukken is van de tentoonstelling over de Zijderoute, die komend voorjaar opent. De Hermitage Amsterdam levert graag een bijdrage aan het behoud van dat werelderfgoed, en zet daarom, als niet-gesubsidieerde instelling, deze actie onder het publiek op. De Vrienden van de Hermitage hebben het eerste deel bijeen gebracht, het tweede wordt geworven via crowdfundingsite voordekunst.nl.

Expeditie Zijderoute

Vanaf 1 maart 2014 ademt de Hermitage Amsterdam de sfeer van lang verdwenen beschavingen langs de legendarische Zijderoute. De tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage laat de bezoeker zelf de handelsroutes afleggen, antieke schatten ontdekken en onherbergzame streken doorkruisen, waar eeuwen geleden karavanen langs koninkrijken, kloosters en marktplaatsen trokken. De schoonheid van ruim 250 objecten, waaronder muurschilderingen, boeddha's, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud, terracotta, opgegraven door Russische expedities in de late negentiende en vroege twintigste eeuw, vult de Hermitage Amsterdam tot en met 5 september 2014. De bezoeker reist in de voetsporen van monniken, handelsreizigers en avonturiers. En de archeologen, die de verloren steden van de Zijderoute ontdekten.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.