Amsterdam, 6 januari 2014

Bezoekersaantal Hermitage Amsterdam in 2013 naar 381.000

In 2013 bezochten 381.000 bezoekers en gasten de tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam. Dat waren er meer dan in 2011 (335.000). Het cijfer van 2012 (569.000) is weliswaar hoger, maar dat is inclusief bezoekers van de tijdelijke tentoonstelling van het Van Gogh Museum.

Er was in 2013 een recordaantal tentoonstellingen te zien: Impressionisme: sensatie & inspiratie. Favorieten uit de Hermitage; Peter de Grote, een bevlogen tsaar; Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst; Modernists and more door Laurence Aëgerter en Russisch atelier aan de Amstel. 10 hedendaagse kunstenaars.

De Hermitage ontving in 2013 veel bijzondere gasten. Zo opende de (toen nog) Prins van Oranje op 8 maart de Peter de Grote-tentoonstelling. Op 8 april werd de opening van het Nederland-Ruslandjaar verricht door koningin Beatrix en president Poetin. Op 1 juli opende minister van OCW Jet Bussemaker met ontwerper Jan Taminiau het mbo-scholenproject Peter de Grote als mbo-student. De Russische vicepremier Arkadi Dvorkovitsj en de Jordaanse prinses Sarvath El Hassan bezochten de Peter de Grote-tentoonstelling.

2013 was voor de Hermitage een muzikaler jaar dan ooit, met wekelijkse pianoconcerten in de grote zaal en muziek in de kabinetten van de Gauguin, Bonnard, Denis-tentoonstelling, de nieuw geschreven kameropera over Peter de Grote en het Kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel van 12 tot en met 15 december.

In 2013 bezochten ruim 8.000 Amsterdamse basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen en namen deel aan een Hermitage School-programma. Daarnaast waren er 21 groepen van elk 15 leerlingen die aan de talentenprogramma’s Hermitage Atelier en Hermitage Academie deelnamen, een recordaantal voor de Hermitage voor Kinderen.

Op 1 maart 2014 is de publieksopening van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage. 2014 is ook het eerste lustrumjaar van de Hermitage Amsterdam. In juni 2009 opende het tot museum verbouwde verpleeghuis de deuren.

Fotografie Evert Elzinga

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.