Amsterdam, 23 januari 2014

Hermitage Amsterdam en ABN AMRO hernieuwen sponsorsamenwerking voor drie jaar

In het bijzijn van vijfentwintig leerlingen uit groep 6 van de Paulusschool uit Amsterdam ondertekenden op woensdag 22 januari 2014 Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam, en Caroline Princen, lid Raad van Bestuur van ABN AMRO, het hernieuwde hoofdsponsorcontract. In de Hermitage voor Kinderen zetten zij symbolisch hun handtekening op een door de schoolkinderen geschilderd contract. De samenwerking wordt verlengd voor een periode van drie jaar, waarin de Hermitage Amsterdam en ABN AMRO ernaar streven om samen extra invulling te geven aan het thema ‘talentontwikkeling’. Dit zal gebeuren binnen het educatieve programma van de in Nederland unieke Hermitage voor Kinderen.

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam: ’Ik ben buitengewoon blij en trots dat deze hoofdsponsor van het eerste uur opnieuw kiest voor samenwerking met de Hermitage Amsterdam. Het vertrouwen dat ABN AMRO hiermee uitspreekt in onze tentoonstellingen en educatieve programma’s is voor ons, als niet-gesubsidieerde instelling, fantastisch nieuws.’

Caroline Princen, lid Raad van Bestuur ABN AMRO: ’In de afgelopen vijf jaar hebben wij vele ontvangsten voor onze relaties en hun kinderen mogen organiseren in de Hermitage. Met de verlenging van dit contract willen wij naast deze ontvangsten ook een verdieping aanbrengen. ABN AMRO vindt het belangrijk jong talent de kans te geven zich te ontplooien. Wij denken een toegevoegde waarde te kunnen leveren aan het educatieve programma van de Hermitage voor Kinderen.’

Hermitage voor Kinderen

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Het educatieprogramma draait om social inclusion. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd voor de groepen 4, 5 en 6 uit het basisonderwijs. De tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam spelen hierin een belangrijke rol, zodat kinderen op een volwassen manier leren van en met kunst en daarmee hun creatieve talenten kunnen ontwikkelen. Voor bijzondere talenten bestaan een speciaal ontwikkelingsprogramma Hermitage Atelier en een vervolgprogramma Hermitage Academie, dat behalve op verdere talentontwikkeling is gericht op kennis van kunstgeschiedenis. De Hermitage voor Kinderen huist in een eigen pand aan de Nieuwe Herengracht en omvat vijf ateliers, twee leslokalen en een Kinderkantine. Het is daarmee de grootste educatieve ruimte van museaal Nederland. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 15.000 basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen.

Foto Evert Elzinga

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.