Amsterdam, 26 februari 2014

Zes studenten leggen voor de Hermitage een deel van de Zijderoute af

Op donderdag 27 februari 2014 vindt tijdens de opening van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute in de Hermitage Amsterdam de aftrap plaats van het project Retour Zijderoute, in het bijzijn van Eurocommissaris Neelie Kroes. In dit project leggen zes studenten archeologie en (kunst) geschiedenis een deel van de legendarische Zijderoute af. Ze gaan in een periode van vier maanden in Amsterdam de Hermitagecollectie en in Centraal-Azië de hedendaagse Zijderoute onderzoeken. Ze bestuderen de landen en culturen, handel, landschap, muziek, voedsel en dieren, met als doel hedendaagse bewijzen te vinden van de enorme culturele uitwisseling, waar de antieke Zijderoute toe leidde. Vooraf en tijdens de expeditie doen ze verslag via video- en weblogs, zodat in Nederland het grote publiek ze kan volgen, in de tentoonstelling en in de (social) media. In juni keren ze terug met objecten die getuigen van de culturele uitwisseling langs de Zijderoute. De studenten zijn Mike de Booij (22), Rens Bravenboer (21), Eren Nazim Cam (25), Nadia Hamid (31), Janine van Noorden (20) en Vera Tolstoj (24). Voor dit project krijgen zij officieel studiepunten. Het project is opgezet door de Hermitage Amsterdam en Universiteit Leiden, met ondersteuning door KLM.

Het project is onderdeel van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage, dat op 1 maart aanstaande opengaat voor het publiek. Tot en met 5 september is de zeldzame schoonheid te zien van ruim 250 objecten, zoals muurschilderingen, sculpturen, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud, terracotta, die zijn opgegraven door Russische expedities in de negentiende en twintigste eeuw. De bezoeker reist in de voetsporen van de ontdekkers, die de wegen in kaart brachten van de koningen en kooplieden in de vroege middeleeuwen, tot aan de eerste boeddhistische monniken van voor onze jaartelling. Net als de karavanen, die eeuwen geleden onherbergzame streken doorkruisten, langs oases, koningssteden en kloosters, legt de bezoeker zelf de handelsroutes af - van west naar oost of van oost naar west - en ontdekt ongelofelijke antieke schatten.

Fotografie Sascha Luna Esmail

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.