Amsterdam, 18 maart 2014

Laatste kans: nog twee concerten in gereconstrueerde muzieksalon Hermitage Amsterdam

Op woensdag 19 en woensdag 26 maart aanstaande om 14 uur organiseert de Hermitage Amsterdam de laatste twee unieke concerten in de imposante gereconstrueerde muzieksalon van Ivan Morozov. Het is de laatste kans een intiem concert te ervaren tussen de prachtige schilderijen van Maurice Denis (1870–1943). Met werken van Franse en Russische componisten nemen violist Arthur Rusanovsky en pianisten Mirsa Adami en Florent Mourier de bezoeker mee naar de beginjaren van de vorige eeuw. Al een halfjaar lang klinken wekelijks concerten in de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst. Tot nu toe kwamen meer dan 6200 bezoekers af op de jonge talentvolle musici, zoals het J.O.N.G.-ensemble en het pianoduo Scholtes & Janssens. Werken van onder andere Rachmaninov, Ravel, Debussy, Tsjaikovski en Prokofiev brachten de muzieksalon tot leven. De concerten zijn gratis toegankelijk voor bezoekers aan de tentoonstelling, die nog te zien is tot en met zondag 30 maart aanstaande.

Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst

De Hermitage Amsterdam besteedt tot eind maart 2014 aandacht aan een fascinerende groep Franse kunstenaars van eind negentiende en begin twintigste eeuw: les Nabis. Na de doorbraak van het impressionisme zochten zij naar nieuwe artistieke wegen. De ongrijpbare Paul Gauguin (1848–1943) was de inspiratiebron voor de introverte Pierre Bonnard (1867–1947) en de theoreticus Maurice Denis (1870–1943). De laatste twee verenigden zich kortstondig met andere kunstenaars, zoals Valloton en Vuillard, onder de naam les Nabis, wat in het Hebreeuws ‘profeten’ betekent. In tegenstelling tot de impressionisten, die vooral momentopnames van het licht in de natuur probeerden te vatten, legden de Nabis de nadruk op kleur, gevoel, symbool en verbeelding. Hun werk was al snel geliefd in Parijs, maar ook in Moskou, waar de rijke Russische verzamelaar Ivan Morozov hun werk kocht en hun grote opdrachten verschafte.

Film Lucas van Eck en Jasper ten Berge

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.