Amsterdam, 7 april 2014

Tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis verwelkomde ruim 182.000 bezoekers

De tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst in de Hermitage Amsterdam is eind maart afgesloten met een resultaat van 181.962 bezoekers en gasten.

Hoogtepunten in de tentoonstelling waren onder andere de geheel gereconstrueerde muzieksalon van Ivan Morozov, spectaculair gedecoreerd met originele panelen van Maurice Denis, en de triptiek van Pierre Bonnard Méditerrannée, ook gemaakt voor het huis van Morozov. Het was de laatste keer dat deze kunstwerken buiten St.-Petersburg te zien waren. Ze krijgen een vaste plek in de nieuwe uitbreiding van de Hermitage, het Generale Staf Gebouw tegenover het Winterpaleis.

De tentoonstelling was ook het toneel van een bijzonder uitgebreid muziekprogramma. Er werden wekelijks concerten gegeven met muziek van Franse en Russische componisten, in totaal liefst 36 keer. Er werden composities gespeeld van onder anderen Rachmaninov, Ravel, Debussy, Tsjaikovski en Prokofjev. Een impressie van de concerten is hier te zien.

Foto Evert Elzinga

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.