Amsterdam, 11 april 2014

Hermitage Amsterdam maakt tentoonstellingen tot 2020 bekend

In het jaar dat de Hermitage Amsterdam haar vijfjarig bestaan aan de Amstel viert heeft het museum op vrijdag 11 april feestelijk de tentoonstellingsthema’s tot maar liefst 2020 bekendgemaakt. De negen thema’s zijn, in chronologische volgorde: Dining with the Tsars; Alexander, Napoleon & Joséphine; Juwelen uit de schatkamer van de Hermitage; Spaanse kunst; 1917, van Romanov tot Revolutie; Hollandse Meesters; Europees neoclassicisme; Catharina de Grote; en Goud van Scythen en Grieken.

Tot de te verwachten hoogtepunten uit de Hermitage in St.-Petersburg behoren werken van Rembrandt en andere schilders uit de gouden eeuw (Hollandse Meesters), originele serviezen van de tsaren, zoals het Cameeën- en het Groene Kikker-servies (Dining with the Tsars), sculpturen van Canova, Thorvaldsen en Mengs (Europees neoclassicisme), schilderijen van Velázquez, Murillo, Goya en El Greco (Spaanse kunst) en kunst uit de collectie van Joséphine de Beauharnais (Napoleon en Alexander). Klik hier voor de korte beschrijvingen van de tentoonstellingen.

Directeur Cathelijne Broers: ‘Het is ons gelukt om – net als in 2009 – voor de komende 5 jaar grote tentoonstellingen te programmeren, met voor het publiek afwisselende en spraakmakende verhalen en prachtige kunstschatten. Dit stelt ons ook in staat om proactief samenwerkingen aan te gaan met partners, sponsoren en fondsen.’

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.