Amsterdam, 13 mei 2014

Universiteit Leiden en Hermitage Amsterdam organiseren Zijderoutesymposium

Universiteit Leiden (Leiden Global Interactions - Project ‘Guiding Travelers’) en de Hermitage Amsterdam organiseren een tweedaags symposium met nationaal en internationaal bekende sprekers. Dit symposium zal op zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014 in Leiden en in Amsterdam plaatsvinden, met als titel Connecting the Silk Road: Trade, People & Social Networks (c. 400–1300 AD). De conferentie heeft als hoofdthema de grootschalige uitwisseling die het Zijderoutegebied lange tijd kenmerkte. Voorts wordt gediscussieerd over de gevolgen van politieke, religieuze, economische en sociale veranderingen langs de handelsroutes. Op de conferentie zijn ook de zes studenten van het onderzoeksproject Retour Zijderoute aanwezig, die in juni een deel van de legendarische handelsroute daadwerkelijk gaan afleggen voor onderzoek. Tijdens de expeditie doen ze verslag via video- en weblogs, zodat in Nederland het grote publiek ze kan volgen, in de tentoonstelling en in de (social) media. In juni keren ze terug met objecten die getuigen van de culturele uitwisseling langs de Zijderoute. Het uitgebreide programma van de conferentie vind u hier.

De huidige tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage is de achtergrond van het symposium. Tot en met 5 september 2014 staan in de Hermitage Amsterdam de lang verdwenen beschavingen langs de legendarische Zijderoute centraal. De tentoonstelling presenteert de zeldzame schoonheid van ruim 250 objecten, zoals muurschilderingen, boeddha’s, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud, terracotta, die zijn opgegraven door Russische expedities in de negentiende en twintigste eeuw.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.