Hoogtepunt lustrumviering Hermitage Amsterdam: Willie Wartaal opent expositie Hermitage voor Kinderen

Start feestelijkheden 18 juni 2014

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni 2014 wordt gevierd dat de Hermitage Amsterdam vijf jaar geleden haar deuren opende. Start van de lustrumfestiviteiten is de feestelijke opening op woensdag 18 juni van de allereerste expositie over de Hermitage voor Kinderen. Dit unieke programma ging precies vijf jaar geleden van start en bood al aan meer dan 50.000 kinderen gratis kunstonderwijs. In die tijd zijn talloze kunstwerken gemaakt door getalenteerde kinderen, onder leiding van professionele docenten. De expositie bevat een groot aantal schilderijen, tekeningen, foto’s en beeldende kunst en geeft een buitengewoon beeld van het jonge talent dat de Hermitage opleidt. De eindselectie is gedaan door Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij opent de tentoonstelling met tientallen aanwezige kinderen. Op 19 juni, de dag dat de Hermitage Amsterdam precies vijf jaar bestaat, ontbijten de medewerkers van toen én nu aan een honderd meter lange tafel op de kade aan de Amstel, wat mede mogelijk wordt gemaakt door het Vlaamsch Broodhuys. ’s Avonds kunnen de Vrienden van de Hermitage een bijzonder openluchtconcert bijwonen. In het weekend van 21 en 22 juni zijn er voor de museumbezoekers gratis schilderworkshops in de binnentuin.

Opening van de talentenexpositie door (v.l.n.r.) de directeur van het VSBfonds Joost van Lanschot, de directeur van de Hermitage Amsterdam Cathelijne Broers, leerling van de academieklas 2014 Thor Braun en Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig.
Foto Janiek Dam

Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig

Hermitage voor Kinderen

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Het educatieprogramma draait om social inclusion – iedereen is welkom – en laat kinderen hun creatieve talenten ontwikkelen door op een volwassen manier te leren met en over kunst. Het programma begint met de Hermitage School voor groep 4, 5 en 6 uit het basisonderwijs en loopt via het talentenprogramma Hermitage Atelier tot en met de Hermitage Academie, dat is gericht op verdere groei en op kennis van kunstgeschiedenis. De tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam spelen een belangrijke rol en het programma is laagdrempelig. Zo kijken jaarlijks gemiddeld 15.000 kinderen letterlijk vanuit hun blikveld naar kunst en leren ervan. De Hermitage voor Kinderen is mogelijk gemaakt door het VSBfonds.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.