Studenten vertrekken voor ruim 2000 kilometer lange tocht langs de Zijderoute

Op vrijdag 6 juni 2014 is voor de zes studenten archeologie en (kunst)geschiedenis hun bijzondere tocht naar Centraal-Azië begonnen, waarin zij ruim 2000 kilometer van de legendarische Zijderoute afleggen. Tijdens deze moderne expeditie doen zij Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizstan aan en voeren onderzoek uit op archeologische sites, in musea en in millennia-oude steden. Net als de vroegere expedities naar dit gebied zullen zij voor hun onderzoek de extreme hitte (met in de zomer temperaturen tot wel 40 graden), steppes, bergen en woestijnen trotseren.

Ze bestuderen de landen en culturen, handel, landschap, muziek, voedsel en dieren, met als doel hedendaagse bewijzen te vinden van de enorme culturele uitwisseling waar de Zijderoute toe heeft geleid. Onderweg doen zij verslag via video- en weblogs en op social media, zodat in Nederland het publiek ze kan volgen. Begin juli keren zij terug en op 7 juli worden de bewijzen in aanwezigheid van de pers opgenomen in de tentoonstelling.

De studenten zijn Mike de Booij (22), Rens Bravenboer (21), Eren Nazim Cam (25), Nadia Hamid (31), Janine van Noorden (20) en Vera Tolstoj (24). Voor dit project krijgen zij officieel studiepunten.
Het project, genaamd Retour Zijderoute, is opgezet door de Hermitage Amsterdam in samenwerking met KLM en de Universiteit Leiden in het kader van de tentoonstelling Expeditie Zijderoute, nog te zien in de Hermitage Amsterdam tot en met 5 september 2014. Meer info op hermitage.nl en facebook.com/retourzijderoute2014.

© KLM/Richard Willebrands

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.