Amsterdam, 25 februari 2016

Koningin Máxima opent Outsider Art Museum in Hermitage Amsterdam

Het nieuwe Outsider Art Museum in de Hermitage Amsterdam wordt op woensdag 16 maart geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. Het museum toont honderd toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale Outsider-kunstenaars. Ook opent Koningin Máxima de Outsider Art Galerie en de Outsider Art Ateliers. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen museum Het Dolhuys in Haarlem, zorgorganisatie Cordaan en de Hermitage Amsterdam wordt Outsider Art getoond aan een groot, internationaal publiek.

Het nieuwe museum richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Eén van de publiekstrekkers is het bijzondere werk van Shinichi Sawada (1982). Hans Looijen, artistiek en zakelijk verantwoordelijk voor het Outsider Art Museum, zocht Sawada op in zijn atelier in Japan en haalde in 2012 zijn werk naar Nederland. Een jaar later exposeerde Sawada op de Biënnale van Venetië in 2013. Het betekende de doorbraak van deze hedendaagse stroming in de internationale kunstwereld.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.