OpenOffice document MS Word document

Hermitage Amsterdam ontvangt 100.000 bezoekers in de eerste maand

Precies een maand na de spectaculaire opening van de Hermitage Amsterdam op 20 juni jongstleden heeft het splinternieuwe museum de afgelopen periode 100.000 bezoekers ontvangen. De overweldigende aandacht voor de tentoonstelling ‘Aan het Russische hof ‘ en het museale gebouw verheugt het museum enorm. Directeur Ernst Veen: ‘Dit is ongelofelijk, zoveel bezoekers in zo’n korte periode overtreft al onze verwachtingen’.

Gemiddeld 34o0 bezoekers per dag wandelen door de binnentuin, genieten van de feestelijke tentoonstelling over het rijke Russische hofleven, lunchen of dineren in café-restaurant Neva en bezoeken een van de drie museumwinkels.

Maar er is nog veel meer: de Hermitage Amsterdam biedt het hele jaar cursussen, rondleidingen, lezingen, toneel, dans, muziek en film. Bovendien is er tot en met augustus veel aandacht voor speciale activiteiten. Zo begint deze week in samenwerking met het Filmmuseum, van 22 tot en met 25 juli, een aantal openluchtvoorstellingen. De films die getoond worden staan in het teken van de Russische 19de-eeuwse literatuur. De filmvoorstellingen beginnen steeds om 22.00 uur, bij goed weer in de binnentuin van het museum anders in het auditorium.

Voor uitgebreide informatie over alle zomeractiviteiten: http://www.hermitage.nl/nl/activiteiten

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.