OpenOffice document MS Word document

Museumshops in de Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam beschikt vanaf 20 juni 2009 over drie museumshops. Een speciale Kinder Cadeau Shop in de Hermitage voor Kinderen en twee grote museumshops in Amstelhof.

Museumshops

De twee museumwinkels zijn ieder gelegen bij de ingang van een tentoonstellingsvleugel en hebben een oppervlakte van 260 m². De collectie zal voor het grootste deel bestaan uit boeken en producten die gelieerd zijn aan het onderwerp van de tentoonstelling, met voor de eerste tentoonstelling Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de negentiende eeuw onder meer sieraden, kostuumboeken, waaiers, boeken en producten over de tsaren, balmuziek, ansichtkaarten en natuurlijk de catalogus van de tentoonstelling. De winkels zullen ook een vaste collectie bevatten, met bijvoorbeeld literatuur uit de Russische Bibliotheek, Russische muziek en (hedendaagse) films, aantekenboekjes en een uitgebreid aanbod van kunstboeken. Er wordt ook een eigen merchandise-lijn gemaakt van speciale Hermitage Amsterdam-producten.

Tijdens de eerste tentoonstelling zijn beide winkels open omdat de tentoonstelling twee vleugels bestrijkt. Daarna zullen ze afwisselend geopend zijn. De museumshops zijn ook toegankelijk voor bezoekers zonder entreekaartje voor de tentoonstelling. De openingstijden zijn gelijk aan die de tentoonstelling, iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag tot 20.00 uur.

Kinder Cadeau Shop

De Kinder Cadeau Shop in de Hermitage voor Kinderen heeft een assortiment dat interessant is voor de kinderen die meedoen aan de kinderateliers, maar ook (groot)ouders kunnen er terecht om een leuk, educatief en creatief cadeau voor hun (klein)kinderen uit te zoeken. Voor kinderen die na het volgen van het educatieve programma nog een kleine herinnering willen kopen, zijn er vele goedkopere producten, zoals schrijfwaren, boekenleggers, ansichtkaarten, spelletjes, puzzels en Russische souvenirs te koop. Het assortiment zal verder bestaan uit kinderboeken voor verschillende leeftijden. Ook de Hermitage-merchandise en catalogi zullen worden verkocht. Bovendien komen er ook voor volwassenen veel kunstenaarsartikelen en knutselspullen, zoals papier, verf, kwasten, zowel voor de amateur als voor de professional.

Een deel van de opbrengsten van de Kinder Cadeau Shop komt ten goede aan het educatieve programma van de Hermitage. De winkel is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ingang via het terras van de Hermitage Amsterdam.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Informatie

Hermitage Museumshops

+31 (0)20 530 74 81
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op woensdag tot 20.00 uur
museumshop@hermitage.nl

Kinder Cadeau Winkel

+31 (0)20 530 74 81
Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur
museumshop@hermitage.nl

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.