OpenOffice document MS Word document

Koningin en President Medvedev openen Hermitage Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en de President van de Russische Federatie de heer Medvedev openen vrijdagavond 19 juni het museum de Hermitage Amsterdam. Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn hierbij aanwezig. De Hermitage Amsterdam opent met de tentoonstelling Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de negentiende eeuw.

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de Russische Hermitage in St.-Petersburg. Het museum in Amsterdam organiseert tijdelijke tentoonstellingen uit de collecties van de Hermitage en andere Russische musea. De openingstentoonstelling met ruim 1.800 objecten gaat over het hofleven van de tsaren en bevat onder andere de Romanov-troon, juwelen van Fabergé, galajurken, omvangrijke serviezen en de vleugel van de laatste tsarina.

Het museum is gehuisvest in het monumentale zeventiende eeuwse gebouw Amstelhof. Hermitage Amsterdam heeft een oppervlak van circa 9000 m², bestaande uit onder andere twee grote zalen, kabinetten, een oude kerkzaal, regentenkamers en een binnentuin. Het gebouw herbergt ook een studiecentrum, een restaurant, winkels en de Hermitage voor Kinderen.

Mededeling voor redacties

Aankomsttijd: 20.15 uur

Accreditatie (tot uiterlijk vrijdag 5 juni, 16.00 uur): Indien u een email stuurt met uw naam, naam medium en contactgegevens naar pressoffice@hermitage.nl ontvangt u nadere informatie over de online aanmeldprocedure op www.hermitage.nl/persconferentie.

NB. In de Hermitage Amsterdam geldt een beperkte toelating. Media worden hierover per email op 14 juni geïnformeerd.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.