OpenOffice document MS Word document

Nieuw Café Restaurant in Hermitage Amsterdam

‘Prijatnogo Appetita!

Op 20 Juni 2009 opent Café Restaurant Neva haar deuren in de Hermitage Amsterdam. Neva is gevestigd in de Oostvleugel van het zeventiende eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Het moderne Café Restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.

Neva staat garant voor toegankelijke gastronomie op niveau, kunst, design en voortreffelijk gastheerschap in een stijlvolle en bruisende omgeving. Een team van jonge gedreven vakmensen draagt de zorg voor een prettige en professionele service. Verschillende topkoks, die zich hebben verenigd als Les Patrons Cuisiniers, zullen een wisselend menu samenstellen geïnspireerd op de kunsttentoonstelling van dat moment. In de modern klassieke menukaart van Neva zijn Russische invloeden terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld. U ziet de Chef de Cuisine met zijn brigade in zijn open keuken aan het werk!

De inrichting wordt verzorgd door Merkx + Girod interieurarchitecten, die ervoor hebben gezorgd dat de meterslange natuurstenen bar centraal staat in de inrichting. Onderdeel van de bar zijn de indrukwekkende wijn klimaatkasten, waaronder een interessante selectie van 16 wijnen ‘by the glass’, de patisserievitrine en de cocktailbar. In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte’ of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar. Café-restaurant Neva is iedere dag geopend vanaf 10 uur ’s morgens tot 01 uur ’s nachts (op zondag tot 18 uur).

Naast het Café Restaurant opent de Hermitage Amsterdam ook de deuren van haar banketzalen voor vergaderingen, ontvangsten, besloten (gala)diners, feesten en andere (zakelijke) aangelegenheden. Voor uw banketten maakt Neva graag geheel naar wens van de gast een voorstel op maat. Via onderstaande contactpersoon kunt u informatie hierover opvragen.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren. AVC ontwikkelt en exploiteert horecabedrijven met een maatschappelijk en culturele identiteit in Amsterdam. Hier staat ontmoeting, inspiratie en gastvrijheid voor de lokale, nationale en internationale gast centraal.

Contactinformatie:

Voor pers Monique Geesink
mgeesink@amvilco.nl
Tel. +31 (0)20- 850 2426
Banqueting Tel. 0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief
sales@neva.nl
Nathalie van der Kamp
Restaurant reserveringen Tel. 020-5307483
reservering@neva.nl
Evert Groot

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.