OpenOffice document MS Word document

Hermitage Amsterdam 20 juni 2009 geopend voor publiek

De Hermitage Amsterdam is op zaterdag 20 juni om 10.00 uur ’s morgens geopend voor publiek, in het geheel verbouwde en gerenoveerde Amstelhof. Het 17de-eeuwse ‘landmark’ aan de Amstel is tussen juni 2007 en juni 2009 veranderd van een verpleeghuis in een spectaculair multifunctioneel museum met tentoonstellingszalen, café-restaurant, winkels, studiecentrum, auditorium en Hermitage voor Kinderen. De Hermitage Amsterdam opende met de tentoonstelling Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19de eeuw die met ruim 2000 objecten van het moedermuseum in St.-Petersburg een van de grootste tentoonstellingen ooit in Nederland blijkt te zijn.

De Hermitage Amsterdam heeft de opening groots gevierd op de laatste dag van het voorjaar met het Witte Nacht Festival, waarop het museum 31 uur lang aaneen geopend is geweest voor het publiek. De hele dag, avond én nacht van 20/21 juni vonden tal van feestelijke activiteiten en concerten plaats in het gebouw, in de binnentuin en langs de Amstel.

De Hermitage Amsterdam heeft haar verblijf aan de Nieuwe Herengracht besloten met een bijzondere finale. De tentoonstelling Caspar David Friedrich en het Duitse romantische landschap heeft bijna 50.000 bezoekers getrokken. Gezamenlijk kwamen vanaf de opening in februari 2004 zo’n 600.000 mensen naar de tien tentoonstellingen kijken. Het gebouw is getransformeerd tot Hermitage voor Kinderen.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.