OpenOffice document MS Word document

Russische onderscheiding voor Ernst Veen en Theo Bremer

Op voordracht van de president van de Russische Federatie Dmitry Medvedev hebben Ernst W. Veen, directeur van de Hermitage Amsterdam, en Theo R. Bremer, voorzitter van de Stichting Hermitage aan de Amstel, maandag 17 augustus een belangrijke Russische onderscheiding ontvangen: de Orde van Vriendschap (Orden Druzby). In de Hermitage Amsterdam vond de uitreiking plaats uit handen van de Russische ambassadeur Kirill Gevorgian. Beiden zijn onderscheiden vanwege hun grote inzet ter versterking van de Russisch-Nederlandse samenwerking op het gebied van cultuur.

Deze bijzondere onderscheiding is uitgereikt naar aanleiding van de realisering van de Hermitage Amsterdam. Dankzij de grote inzet van de voorzitter en de directeur van de Stichting Hermitage aan de Amstel, Theo R. Bremer en Ernst W. Veen, is het nieuwe museum, een Amsterdamse dependance van het wereldberoemde Staatmuseum Hermitage St.-Petersburg, deze zomer werkelijkheid geworden. De spectaculaire opening vond 19 juni jongstleden plaats.

Door de jarenlange en zeer intensieve samenwerking tussen het Staatsmuseum Hermitage St.-Petersburg en de directie van de dependance in Amsterdam zijn de banden met Rusland verstevigd. Het wederzijdse begrip en respect hebben ertoe geleid dat er nieuwe mogelijkheden zijn gecreëerd en dat er nu een structurele culturele samenwerking tussen de beide landen tot stand is gekomen.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.