OpenOffice document MS Word document

Touroperator informatie

Contact persoon

Charlotte Oster - sales verantwoordelijke
mail@hermitage.nl
Tel.: +31 (0)20 530 87 55
Fax: +31 (0)20 530 87 58

Bezoekersinformatie

Adres: Amstel 51, 1017 AB Amsterdam, Nederland
Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur en woensdag tot 20.00 uur
Dicht: 25 december, 1 januari en 30 april
Publiek informatie: +31 (0)20.530.87.51
Publiek Email: mail@hermitage.nl
Sales Emai: mail@hermitage.nl
Website: www.hermitage.nl

Toegangsprijzen “Aan het Russische hof”

Volwassenen: € 15,–
Kinderen tot en met 16 jaar: gratis

Voucher contract (per tentoonstelling):

Groepen (15 – 250 personen): € 12,– (20 % korting)
Groepen (250 – 2500 personen): € 11,25 (25 % korting)
Groepen (> 2500 personen): € 10,50 (30 % korting)

Groepen

Groepsbezoek dient vooraf via de online groepsmodule te worden aangemeld. Zodra de aanmelding bevestigd is, kunt u gebruik maken van de fast lane toegang van de Hermitage Amsterdam. Deze online groepsmodule zal vanaf 6 mei beschikbaar zijn, www.hermitage.nl/touroperator.

Als u meer dan 100 bezoekers per tentoonstelling naar de Hermitage brengt, kunt u in aanmerking komen voor een voucher contract met betaling achteraf. Stuur een email aan mail@hermitage.nl voor extra informatie.

Rondleidingen

Groepen kunnen de Hermitage Amsterdam met hun eigen gids bezoeken na het aanmelden via mail@hermitage.nl of +31. (0)20.530.87.55. Het is ook mogelijk een professionele rondleider van de Hermitage Amsterdam te boeken. Reserveringen: +31(0)20.530.87.55 of rondleidingen@hermitage.nl. De maximale groepsgrootte per rondleider is 15 personen. Rondleidingen dienen tenminste 2 weken voor aanvang van het bezoek aangevraagd te worden.

Prijs: 90 Euro per rondleiding (exclusief toegang tot de Hermitage Amsterdam), maximaal 15 personen. Rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Russisch, Turks, Arabisch en Berbers.

Lezingen

Op verzoek kunnen er lezingen worden gegeven op uw eigen locatie of in de 3 vergaderzalen; de Poesjkin Zaal (60 personen), de Tsjechov Zaal (30 personen) of de Tolstoj Zaal (24 personen). Prijs: € 175,– per lezing (exclusief toegang tot de tentoonstelling en exclusief de huurkosten van de zaal).

Audio tour

Voor alle tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam worden speciale audio tours geproduceerd, met extra informatie over de kunstwerken. Verkrijgbaar in het Nederlands, het Engels en een waarschijnlijk wisselende derde taal. Ook is er informatie te horen over de permanente presentaties: de relatie Rusland-Nederland, de geschiedenis van het gebouw en die van de ouderenzorg. Prijs: € 3,– per stuk. Reserveren is mogelijk via boeking@hermitage.nl (mogelijk vanaf 6 mei 2009).

Hermitage Museum Winkels

De Hermitage Amsterdam krijgt twee museumshops, gelegen op de begane grond onder de beide tentoonstellingszalen. Tevens is er een Kinder Cadeau Shop in de Hermitage voor Kinderen.

Minder valide bezoekers

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk. Het gebouw heeft drie publieksliften. Reserveringen van rolstoelen of rollators is mogelijk via: boeking@hermitage.nl (mogelijk vanaf 6 mei 2009).

Vervoer

 • bustransport
  Laad- en losplek op de Weesperstraat
  Groepsingang de Nieuwe Keizersgracht
 • boottransport
  Er is een aanlegsteiger voor de hoofdingang aan de Amstel. Er is ook een aanlegsteiger aan de Nieuwe Keizersgracht.
 • parkeren
  In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.
 • openbaar vervoer
  Tram: lijn 9, halte Waterlooplein
  Metro: Lijn 50, 51 en 53, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.