Caspar David Friedrich

en het Duitse romantische landschap

Factsheet

Tentoonstelling Caspar David Friedrich en het Duitse romantische landschap
Locatie Hermitage Amsterdam
Amstel 51
Amsterdam
Tentoonstellingsdata 20 september 2008 t/m 18 januari 2009
Opdrachtgever Stichting Hermitage aan de Amstel
Directeur Ernst W. Veen
Founder BankGiro Loterij
Hoofdsponsor Fortis Bank en Phillips
Sponsor KPMG, Fugro en Heineken International
Subsidiënten Staat der Nederlanden, Provincie Noord-Holland en Gemeente Amsterdam
Met dank aan W.E. Jansen Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds
Media partner AVRO
Hotel partner Eden Rembrandt Square Hotel
Directeur Ernst W. Veen
Persvoorbezichtiging donderdag 18 september 2008 om 11.00 uur voorafgegaan door een Hard Hat Tour in de bouw om 9.30 uur.
Aanmelden via: pressoffice@hermitage.nl
Website www.hermitage.nl/pers/ (met beeldmateriaal)
Publieksinformatie 020-530 87 51 / mail@hermitage.nl
Openingstijden Tijdens tentoonstellingen:
Dagelijks van 10.00-17.00 uur
(Gesloten op 25 december, 1 januari en 30 april)
Toegangsprijs
Normale prijs Volwassenen:€ 8, inclusief audiotour (Nederlands en Engels)
Vrienden van de Hermitage Amsterdam:gratis
Museumkaart en "I Amsterdam Card"::gratis
Kinderen t/m 16 jaar:gratis
CJP, Stadspas:€ 6,40
Groepen > 15 personen:€ 6,40
Friedrich Audio Tour Het bezoek aan de tentoonstelling is inclusief een speciale Audio Tour. Deze geeft op een sfeervolle manier meer informatie, o.a. door samensteller Henk van Os, over de topstukken uit de tentoonstelling, gecombineerd met citaten en muziek. Beschikbaar in een Nederlandse en Engelse versie.
Friedrich & Goethe! In het kader van de tentoonstelling “Caspar David Friedrich en het Duitse romantische landschap” in de Hermitage wordt er iedere woensdagavond in november een bijzonder programma georganiseerd in het Goethe-Instituut. Herengracht 470, Amsterdam. Aanvang 20.00 uur, kosten € 5,–, CJP / studenten € 3,–, met Goethe pas: gratis. Reserveren is gewenst; via goethe@hermitage.nl. Kaartverkoop alleen via het Goethe-Instituut.
Friedrich Catalogus Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus met essays geschreven door o.a. Henk van Os, Boris Asvarisc en Jeroen Stumpel. Eindredactie Vincent Boele, conservator Hermitage Amsterdam. 128 pagina’s. Gebonden Nederlandse en Engelse editie. Uitgegeven door Waanders Uitgevers, Zwolle. Prijs: € 22,50.
Friedrich Introducties In de Hermitage Amsterdam kunnen in een speciale ruimte introducties worden gegeven door een professionele gids over de tentoonstelling (max. 30 pers.). De kosten van een introductie bedragen ¤ 75. Het is ook mogelijk om de cursusruimte te reserveren en een eigen gids mee te nemen. In dat geval is het gebruik van de ruimte gratis. Aanmeldingen via: introducties@hermitage.nl of 020-530 87 55.
Friedrich Lezingen De Vrije Academie organiseert speciale lezingen over deze tentoonstelling. De lezingen worden gegeven door drs. Karin Braamhorst. Aanmelden via de Vrije Academie www.kunstgeschiedenis.nl of 0900- 418 50 50.
Friedrich Museumnacht De Duitse Romantische Museumnacht is op zaterdag 1 november 2008. De gehele nacht zijn er workshops, inleidingen en muziek in Duitse sferen. Voor meer informatie www.n8.nl, kaartverkoop via AUB Ticketshop en VVV Amsterdam.
Friedrich Reis SRC-Cultuurvakanties organiseert een speciale 5-daagse busreis (vanaf 26 maart 2009) naar het land van Friedrich. Bezoek o.m. aan het eiland Rügen, Greifswald en Rostock. Prijs v.a. € 498,– p.p. Kijk voor het volledige programma op www.src-cultuurvakanties.nl. Voor boekingen: SRC-Cultuurvakanties, tel: 050-3123 23, info@srctravel.nl
Friedrich Winkel Literatuur, reisgidsen, bijzondere replica’s en vele andere artikelen zijn te vinden in de speciale Friedrich Winkel van de Hermitage Amsterdam.
Inrichting Wim Crouwel
Grafische vormgeving Artgrafica
Faciliteiten Museumshop, café, kinderatelier, cursusruimte
Tentoonstellingszalen Zes zalen met een totaal oppervlak van 500 m²
Hermitage Informatie Op de tweede verdieping: informatie over de toekomst van de 2e fase Hermitage Amsterdam in gebouw Amstelhof (opening naar verwachting voorjaar 2009), de geschiedenis van de Hermitage Sint-cdf, en toegang tot de website van de Hermitage Sint-cdf.
Hermitage School Rond iedere tentoonstelling wordt een speciaal lespakket samengesteld voor klassen van groep 4, 5 en 6 van geselecteerde Amsterdamse basisscholen. Per tentoonstelling wordt samengewerkt met vooraf uitgekozen stadsdelen van Amsterdam.
Hermitage Atelier In het Hermitage Atelier kunnen kinderen uit de klassen van de Hermitage School hun creatieve talent verder ontwikkelen tijdens een serie van vijf workshops.
Hermitage Academie Voor talenten die het programma van Hermitage Atelier reeds hebben doorlopen, biedt Hermitage Amsterdam een vervolgprogramma aan. Dit programma richt zich op het ontwikkelen van het creatieve talent maar besteedt ook aandacht aan theorie.
Cursussen Exclusief voor de Hermitage Amsterdam organiseert de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs cursussen en lezingen in het gebouw van de Hermitage Amsterdam. www.kunstgeschiedenis.nl
Bereikbaarheid Metro, tram 9, 14 halte Waterlooplein
Tram 4 halte Rembrandtplein
Museumboot halte Stopera
Parkeergarage: Muziektheater
Toegankelijkheid De Hermitage Amsterdam is voorzien van een lift waarmee alle zalen en faciliteiten te bereiken zijn. Een rolstoel is ter plaatse beschikbaar.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.