OpenOffice document MS Word document

Factsheet

Tentoonstelling Aan het Russische Hof.
Paleis en protocol in de 19de eeuw
Locatie Hermitage Amsterdam
Amstel 51, Amsterdam
Tentoonstellingsdata 20 juni 2009 tot en met 31 januari 2010
Website www.hermitage.nl
Publieksinformatie 0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief of 020-5308751 / mail@hermitage.nl
Opdrachtgever Stichting Hermitage aan de Amstel
Founder BankGiro Loterij
Hoofdsponsor Fortis Bank Nederland en Phillips
Sponsor Fugro, KPMG en Heineken International
Subsidiënten Staat der Nederlanden, Provincie Noord-Holland en Gemeente Amsterdam
Met dank aan W.E. Jansen Fonds, de Stichting Amsterdamse Grachtentuinen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en VandenEnde Foundation
Directeur Ernst W. Veen
Inrichting Merkx+Girod Architecten
Grafische vormgeving Artgrafica
Openingstijden Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
Woensdag tot 20.00 uur
Gesloten op 25 december en 1 januari
Toegangsprijs
Volwassenen:€ 15,–
Kinderen t/m 16 jaar:gratis
Museumkaart:gratis
Vrienden van de Hermitage Amsterdam:gratis
CJP:€ 12,–
Groepen > 15 personen:€ 12,–
Audio Tour Het is mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken met een Audio Tour. Deze geeft op een sfeervolle manier meer informatie over de kunstwerken en het gebouw. Verkrijgbaar in het Nederlands, het Engels en Spaans. Prijs: € 3,- per stuk. Reserveren is mogelijk via boeking@hermitage.nl
Tentoonstellingscatalogus De catalogus “Aan het Russische hof” vertelt het verhaal van de tentoonstelling en geeft ook achtergrondinformatie, in vier wetenschappelijke en twaalf kortere artikelen over verschillende aspecten van de tentoonstelling. Kosten: €34,95 (onder voorbehoud)
Isbn: 978-90-78653-09-7 Nederlands
Isbn: 978-90-78653-11-0 Engels
Rondleidingen Groepen kunnen een van de professionele rondleiders van de Hermitage Amsterdam boeken: +31 (0)20 530 87 55 of rondleidingen@hermitage.nl. Prijs: € 90,– per rondleiding (exclusief toegang tot de tentoonstelling), maximaal 15 personen. Rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, Russisch, Turks, Arabisch en Berbers. Het is ook mogelijk de Hermitage Amsterdam met eigen gids te bezoeken na aanmelden via mail@hermitage.nl of +31 (0)20 530 87 55.
Lezingen Op verzoek kan een rondleider van de Hermitage Amsterdam een lezing geven in een van de drie vergaderzalen. Prijs: € 175 per lezing (exclusief toegang tot de tentoonstelling en exclusief de huurkosten van de zaal). Het aantal personen dat deel kan nemen aan de lezing is afhankelijk van de zaal (24, 30 of 60 personen). Te boeken via: boeking@hermitage.nl
Museumshops De collecties van de Museumshops bestaan uit boeken en producten die gelieerd zijn aan het onderwerp van de tentoonstelling ‘Aan het Russische hof’, Zoals sieraden, (kostuum)boeken, waaiers, balmuziek, ansichtkaarten en de catalogus van de tentoonstelling. De winkels bevatten ook een vaste collectie, met literatuur uit de Russische Bibliotheek, Russische muziek, (hedendaagse) films, kunstboeken en een eigen merchandise-lijn van speciale Hermitage Amsterdam-producten. De museumshops zijn toegankelijk voor bezoekers zonder entreekaartje voor de tentoonstelling. Openingstijden: iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur en woensdag tot 20.00 uur.
Faciliteiten Museumshops, Kinder Cadeau Shop, Studiecentrum, Café-restaurant Neva, een groot auditorium en een aparte Vriendenlounge
Tentoonstellingszalen 2 grote tentoonstellingszalen en 44 kabinetten
Hermitage Informatie In de Amstelvleugel, aan de voorzijde van de Hermitage Amsterdam, zijn twee vaste presentaties te zien. Eén zaal is gewijd aan de relatie tussen Nederland en Rusland. De andere zaal richt zich op de geschiedenis van Amstelhof als gebouw en als instelling. De presentatie van Amstelhof strekt zich ook uit over de regentessenkamer en de oude keuken. Ook is er toegang tot de website van de Hermitage Sint-Petersburg.
Bereikbaarheid Tram: halte Rembrandtplein en lijn 9, halte Waterlooplein
Metro: Lijn 51, 53, 54, halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht
Museumboot halte Stopera
Bustransport Laad- en losplek op de Weesperstraat
Groepsingang: Nieuwe Keizersgracht
Boottransport Er is een aanlegsteiger voor de hoofdingang aan de Amstel. Voor groepen is er een aanlegsteiger aan de Nieuwe Keizersgracht.
Parkeren De dichtstbijzijnde bewaakte parkeergarages zijn die van Het Muziektheater, parking Waterlooplein aan de Valkenburgerstraat en Markenhoven in de Anne Frankstraat, vlakbij de ingang van de IJtunnel.
Toegankelijkheid Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk, via boeking@hermitage.nl (vanaf 6 mei 2009).

Voor meer informatie:

HERMITAGE AMSTERDAM

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Cultureel ondernemerschap zit in onze genen en dat is mede mogelijk gemaakt door onze sponsors (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/nl/steun_ons).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.