Sponsors

Founder
BankGiro Loterij

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland en trotse founder van de Hermitage Amsterdam. Toen in de jaren negentig het idee ontstond voor een satellietmuseum van de fameuze Hermitage St.-Petersburg was de loterij direct enthousiast en stelde een substantiële bijdrage beschikbaar. Die bijdrage werd, zoals alle ondersteuningen die de loterij kan doen, bijeengebracht door de deelnemers aan de BankGiro Loterij. Dit startschot voor de succesvolle fondsenwerving was een signaal aan overige fondsen, overheden en bedrijfsleven. Het resultaat is deze parel aan de Amstel, die nog extra glanst in dit bijzondere jubileumjaar. Wij zijn trots op de Hermitage en danken alle loterijdeelnemers voor hun gulle bijdrage aan cultuur in Nederland.

Hoofdsponsor
ABN Amro

De historische relatie tussen ABN AMRO en Rusland gaat meer dan twee eeuwen terug. Een van de oudste voorgangers van ABN AMRO, de Amsterdamse firma Hope & Co., regelde van het einde van de achttiende eeuw tot in het begin van de twintigste eeuw een lange reeks leningen voor de Russische tsaren ter waarde van vele tientallen miljoenen. Hope & Co. was hierin zo succesvol dat zij als dank een aantal levensgrote tsarenportretten kreeg. Ook ontving zij als hofleverancier een verguld houten wapenschild dat in het kantoor van de bank aan de Keizersgracht hing. Deze bevinden zich allemaal nog in de kunstcollectie van ABN AMRO. Wij zijn er trots op dat wij als hoofdsponsor een bijdrage kunnen en mogen leveren aan de steeds weer wisselende tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam. Tentoonstellingen met een enorme historische rijkdom die voor een breed publiek toegankelijk worden gesteld.

Hoofdsponsor
Heineken

Voor Heineken bier, het meest internationale bier van de wereld, gedronken in 178 landen wereldwijd, is het waarschijnlijk dat de band met de inwoners van Rusland al geruime tijd bestaat, zoals deze advertentie uit ons archief suggereert. In 2002 kreeg Heineken voor het eerst eigen productiecapaciteit in Rusland, toen wij een brouwerij in St.-Petersburg overnamen. Sinds dat moment hebben wij een speciale band met St.-Petersburg en met de Hermitage. Een band die nog sterker werd met de komst van de Hermitage naar Amsterdam, de stad waar onze eigen geschiedenis 200 jaar geleden begon. Met onze ondersteuning van de Hermitage Amsterdam, willen wij de unieke band tussen beide steden onderstrepen.

Sponsor
Fugro

Fugro steunt wereldwijd vele culturele en maatschappelijke initiatieven. Fugro voelt zich betrokken bij het bewaren en toegankelijk maken van waardevolle culturele erfenissen. In Nederland sponsoren we de Hermitage Amsterdam en haar tentoonstellingen die een brede groep mensen in staat stellen een steeds wisselende selectie van kunstschatten uit de Hermitage St.-Petersburg te bewonderen. We verzamelen en interpreteren gegevens over het aardoppervlak en de onderliggende lagen ter ondersteuning van onze opdrachtgevers bij het ontwerpen, bouwen, installeren, herstellen en onderhouden van hun infrastructuur. Wij werken vooral voor klanten in de olie- en gasindustrie en de bouw, zowel op zee als op land.

Partners Hermitage voor Kinderen

De Amsterdamsche Maatschappij Voor Jongemannen - in 1945 omgedoopt tot Algemene Maatschappij Voor Jongeren - was en is een begrip in Amsterdam.
Anno 2015 floreert de AMVJ in verschillende gedaanten: onder AMVJ-vlag bestaan nog altijd tien sportverenigingen, en via het AMVJ Fonds wordt een breed scala aan projecten ondersteund, gericht op de sociaal-culturele participatie van Amsterdamse kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. De Hermitage voor Kinderen is een schoolvoorbeeld van talentontwikkeling en het bieden van kansen aan Amsterdamse kinderen, ongeacht hun achtergrond of de plek waar ze wonen.
Het AMVJ Fonds is er daarom trots op een forse bijdrage te kunnen leveren aan de doorontwikkeling van dit programma.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.