Sponsors

Founder
BankGiro Loterij

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland en trotse founder van de Hermitage Amsterdam. Toen in de jaren negentig het idee ontstond voor een satellietmuseum van de fameuze Hermitage in St.-Petersburg was de loterij direct enthousiast en stelde een substantiële bijdrage beschikbaar. Die bijdrage werd, zoals alle ondersteuningen die de loterij kan doen, bijeengebracht door de deelnemers aan de BankGiro Loterij. Dit startschot voor de succesvolle fondsenwerving was een signaal aan overige fondsen, overheden en bedrijfsleven. Het resultaat is deze Russische parel aan de Amstel, die nog extra glanst in dit bijzondere jubileumjaar. Wij zijn trots op de Hermitage en op de bijzondere band met Rusland en danken alle loterijdeelnemers voor hun gulle bijdrage aan cultuur in Nederland.

Hoofdsponsor
ABN Amro

De historische relatie tussen ABN AMRO en Rusland gaat meer dan twee eeuwen terug. Een van de oudste voorgangers van ABN AMRO, de Amsterdamse firma Hope & Co., regelde van het einde van de achttiende eeuw tot in het begin van de twintigste eeuw een lange reeks leningen voor de Russische tsaren ter waarde van vele tientallen miljoenen. Hope & Co. was hierin zo succesvol dat zij als dank een aantal levensgrote tsarenportretten kreeg. Ook ontving zij als hofleverancier een verguld houten Russisch wapenschild dat in het kantoor van de bank aan de Keizersgracht hing. Deze bevinden zich allemaal nog in de kunstcollectie van ABN AMRO.

Hoofdsponsor
Philips Electronics N.V.

De band tussen Philips en de Hermitage gaat terug tot 1898. Anton Philips maakte toen zijn allereerste verkoopreis naar Rusland. In St.-Petersburg bezocht hij het Winterpaleis, nu onderdeel van de Hermitage. Het uitgebreide assortiment, waaronder decoratieve kaarslampen met ‘gekrulde’ ballons, viel in de smaak. Een voor die tijd unieke opdracht om 50.000 Philips kooldraadlampen aan de toenmalige tsaar te leveren was het resultaat. Tot op de dag van vandaag verlicht Philips delen van het wereldberoemde museum in St.-Petersburg. Nu met moderne, energiebesparende LED-verlichting. Als hoofdsponsor van de Hermitage Amsterdam draagt Philips er met trots aan bij dat nog meer mensen kunnen genieten van de rijkdom aan bijzondere kunstschatten van dit unieke museum.

Hoofdsponsor
Heineken

In 2002 namen wij onze eerste Russische brouwerij over in St.-Petersburg en tegenwoordig is Heineken eigenaar van acht brouwerijen in Rusland. Voor Heineken Bier, het meest internationale bier van de wereld, gedronken in 178 landen wereldwijd, is het waarschijnlijk dat de band met de inwoners van St.-Petersburg een stuk verder teruggaat dan 2002. In ons archief vonden we oudere Russische advertenties. Maar in St.-Petersburg kreeg Heineken de eerste eigen productie in Rusland. Sindsdien voelen wij ons zeer verbonden met de stad én met de Hermitage. Vooral nu de Hermitage ook naar Amsterdam is gekomen, de stad van onze oorsprong. Met onze ondersteuning van de Hermitage Amsterdam willen wij de unieke band tussen beide steden onderstrepen.

Sponsor
Fugro

Fugro steunt wereldwijd vele culturele en maatschappelijke initiatieven. Fugro voelt zich betrokken bij het bewaren en toegankelijk maken van waardevolle culturele erfenissen. In Nederland sponsoren we de Hermitage Amsterdam en haar tentoonstellingen. Fugro voorziet in mensen, materieel, kennis en technologie nodig voor de exploratie, ontwikkeling, productie en transport van natuurlijke grondstoffen.

Niet alle kinderen komen automatisch in contact met beeldende kunst, musea en creativiteit. Een museum is echter voor iedereen en iedereen heeft recht op de ontdekking van zijn eigen talent. De Hermitage voor Kinderen wil daarom zo veel mogelijk verschillende kinderen bereiken. Bij elke tentoonstelling maken we in het schoolprogramma van de Hermitage samen met de kinderen kennis met de geëxposeerde objecten en de verhalen daarover, en proberen ze hun indrukken te verwerken in een eigen kunstwerk. VSBfonds wil dat zo veel mogelijk mensen genieten van kunst en cultuur. Wij ondersteunen projecten die intensieve ontmoetingen met verschillende kunstsoorten mogelijk maken en cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een groter of ander publiek. VSBfonds, iedereen doet mee.

Strategiepartner
Bain & Company

In het najaar van 2014 is in samenwerking met Bain & Company een impact study gestart om het maatschappelijke effect van de Hermitage voor Kinderen te onderzoeken.

Hoofdbegunstiger Gauguin, Bonnard, Denis

Preferred Airline
KLM

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015

© State Hermitage Museum, St Petersburg

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s:
+31 (0)20 530 87 55

Voor alle overige vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55

Voor reserveringen van rondleidingen en zalen:
0900 HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u contact opnemen met reservations@guideid.com

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.