St.-Petersburg voor reizigers van nu

‘Ik ben geen bewoner van Petersburg, zelfs geen bezoeker, maar een eeuwige toerist.’

Peter d’Hamecourt

Met zijn achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur, zijn boulevards en grachten, zijn tuinen en paleizen, zijn vele theaters en musea is St.-Petersburg een ware toeristische trekpleister. De historie ligt er letterlijk op straat. Er zijn vele sporen te volgen: van tsaar Peter de Grote (zelfs tot in Nederland), van Catharina de Grote, mecenas van kunsten en wetenschappen, van de aristocratie met haar kerken en paleizen, maar ook bijvoorbeeld van het Beleg van Leningrad – om er maar enkele te noemen.

Deze pagina’s bieden tips, wetenswaardigheden en verwijzingen die een bezoek aan St.-Petersburg kunnen verdiepen en veraangenamen. Lees Swetlana’s Sint-Petersblog voor de beste uitjes in en om de stad, volg de tips van de ervaringsdeskundigen van de Hermitage Amsterdam, gebruik de plattegrond voor alle culturele en historische bezienswaardigheden, kortom: lees, kijk en surf en raak in de ban van St.-Petersburg!

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.