Doe een eenmalige gift

Al het moois dat de Hermitage Amsterdam produceert, wordt geheel gefinancierd zonder overheidsgeld. En daar zijn we enorm trots op. U kon al lezen over onze bezoekers, sponsors en Vrienden. Regelmatig ontvangen we ook eenmalige giften van particulieren en bedrijven. Bijvoorbeeld als resultaat van een speciale inzamelingsactie tijdens een verjaardags- of jubileumfeest. Ook met kleinere bedragen helpt u onze missie te verwezenlijken: bezoekers uit binnen- en buitenland laten genieten van de rijke collecties van de Hermitage in St.-Petersburg en andere Russische musea.

Extra belastingvoordeel: de Geefwet!

Particulieren en bedrijven die giften doen aan culturele instellingen kunnen gebruik maken van extra belastingvoordeel. ‘Gevers kunnen veel voor een culturele instelling betekenen, ze kunnen het fundament verstevigen. De extra aftrek is een mooie stimulans’, aldus minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Europese Commissie heeft op 14 februari 2013 definitief de Geefwet vastgesteld. Daardoor geldt voor giften aan culturele ANBI’s een extra belastingvoordeel. Tegelijk is besloten dat dit voordeel een jaar langer van kracht zal blijven dan oorspronkelijk gepland. Giften gedaan in de periode 2012-2017 worden met een percentage verhoogd, waardoor in de belastingaangifte een hoger bedrag kan worden afgetrokken.

Hoe werkt de Geefwet voor particulieren?

Volgens de nieuwe Geefwet kunt u een gift aan de Hermitage Amsterdam voor 125% van de belasting aftrekken. De Belastingdienst accepteert dus dat u een kwart meer aftrekt dan u eigenlijk heeft geschonken. Het aftrekbare bedrag kent wel een maximum, namelijk € 5.000 per jaar. Indien u meer dan € 5.000 per jaar aan culturele instellingen schenkt, dan is ook dit extra bedrag nog steeds aftrekbaar, maar gewoon voor 100%, dus zonder het percentage verhoging. De verhoging vervalt helemaal na 2017. Let u erop dat een eenmalige gift alleen volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting als deze minimaal 1% (en € 60) en maximaal 10% van uw gezamenlijke inkomen bedraagt. Afhankelijk van de belastingschijf waar uw inkomen in valt, kan het voordeel oplopen tot 52%. Bereken met de Schenkcalculator uw persoonlijke voordeel.

Belastingvoordeel voor bedrijven

Het totaal aan aftrekbare giften door een bedrijf mag maar liefst 50% van de fiscale winst bedragen, met een maximum van € 100.000 per jaar. Voor de vennootschapsbelasting geldt hier een verhoging van 50%, tot een maximum van € 5.000 per jaar. Er kan maximaal € 2.500 extra in aftrek worden gebracht.

www.marcuskoppen.com

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.