Kunstonderwijs

Uniek meerjarig kunstonderwijsprogramma

De Hermitage voor Kinderen bestaat uit de Hermitage School (eenmalig bezoek groep 4,5,6), het Hermitage Atelier (talentenprogramma) en de Hermitage Academie (verbreding en verdieping voor talenten). Het is in alle opzichten een uniek museaal initiatief waarin talenten worden gescout en verder gevormd. Omdat het gratis is, bereikt het álle kinderen, ongeacht achtergrond en traditie. Leerlingen die alle 3 de delen doorlopen, zijn maar liefst 4,5 jaar intensief bezig met kunst.

Foto Evert Elzinga

Voor 100.000 kinderen

Om de Hermitage voor Kinderen te laten voortbestaan, is een bedrag van € 12 miljoen nodig. Hiermee kunnen we 10 jaar lang jaarlijks 10.000 basisschoolkinderen intensief kunstonderwijs bieden. Omgerekend kan één kind voor € 120 per jaar van de prachtigste kunst genieten én zijn creatieve talent ontplooien.

Wij hebben ú nodig!

Wij zijn op zoek naar partners. Bedrijven, particulieren en fondsen die onze educatieve ambitie voor de komende jaren structureel willen ondersteunen. Die geloven in ons kunstonderwijsprogramma dat een blijvende, positieve invloed op kinderen heeft.
Met uw steun verbindt u zich aan de Hermitage voor Kinderen en investeert u in onze jeugd en de ontwikkeling van talenten.

Investeren in de toekomst

Kunst stimuleert verwondering, creativiteit en ontroering. Hieruit ontstaat een openheid naar de ideeën en opvattingen van de ander en een besef om die ander in zijn waarde te laten. Op die manier dragen we bij aan de vorming van kinderen tot creatieve en zelfstandige mensen met een open blik. Een investering in de Hermitage voor Kinderen is dus een investering in de toekomst.

Wat doet de Hermitage voor u?

We bieden u een uitgebreid pakket exclusieve tegenprestaties, afhankelijk van uw investering. U kunt bijvoorbeeld deel uitmaken van de Hermitage voor Kinderen Society en profiteren van tal van privileges. Graag komen we samen met u tot een voorstel-op-maat.

Positieve impact

Op ons verzoek heeft onderzoeksbureau Bain & Company een studie gedaan naar de sociale impact van het kunstonderwijsprogramma op kinderen. Gebleken is dat de Hermitage voor Kinderen het meest intensieve onderwijsprogramma van alle Nederlandse musea is. Het heeft een grote impact op de verdere ontwikkeling van de deelnemende leerlingen. Het draagt bijvoorbeeld bij aan de zogeheten ‘vaardigheden van de 21ste eeuw’, zoals kritisch denken, samenwerken en creativiteit. Ook ziet meer dan 50% van de ouders en kinderen een grote groei in het zelfvertrouwen en 90% van de leerlingen wil nogmaals naar een museum.

Download hier de volledige results brief van Bain & Company.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.