Nalaten

Behalve schenken kunt u ook een geldsom nalaten aan de Hermitage Amsterdam voor het kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen. Dit bedrag komt geheel ten goede aan ons. Als stichting met ANBI-status is de Hermitage Amsterdam namelijk volledig vrijgesteld van betaling van successierecht.
Nalaten kan op twee manieren:

Erfstelling

Door middel van erfstelling – benoeming van de Hermitage Amsterdam bij testament tot (mede-)erfgenaam – ontvangt de Hermitage Amsterdam voor het kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen een bepaald percentage van uw nalatenschap. U bepaalt zelf welk percentage u aan welke erfgenamen wilt nalaten. U kunt dus de Hermitage Amsterdam erfgenaam maken naast uw kinderen, maar ook benoemen tot uw enige erfgenaam. Kinderen kunnen in dat geval nog steeds aanspraak maken op hun legitieme deel.

Legaat

Als u ons niet tot erfgenaam wilt maken, maar toch in uw testament wenst op te nemen, kunt u de Hermitage Amsterdam tot legataris maken. Dat betekent dat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) nalaat aan de Hermitage Amsterdam en het kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.