Sponsoring

Zelfs Peter de Grote beschikte niet over onbeperkte middelen, hij had het geluk dat zijn Nederlandse vrienden hem genereus bijsprongen. De Hermitage Amsterdam kent eenzelfde geluk en kan steunen op royale sponsors die vaak ook een bijzondere link met Rusland hebben. Die steun is geen luxe, maar voor ons – zonder subsidie – een bestaansnoodzaak.

Wij danken daarom onze founder BankGiro Loterij, onze hoofdsponsors ABN AMRO en Heineken en onze sponsor Fugro voor hun bijdragen en vertrouwen waardoor onze tentoonstellingen konden worden gerealiseerd. De Vrienden van de Hermitage Nederland, waaronder de Catharina en Peter Kring, maken het steeds weer mogelijk iets extra’s te doen. Het AMVJ Fonds als partner van de Hermitage voor Kinderen maakt het mogelijk om vele facetten van cultuur over te brengen op 10.000 kinderen afkomstig uit groot Amsterdam. Wie weet wat daar ooit weer uit voort zal komen!

Hoe wij werken

Succesvolle sponsorsamenwerking begint voor ons met de vraag hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan de marketingdoelstellingen van uw merk. Wij kunnen op drie niveaus op uw behoeftes inspelen.

Relatiemarketing

De Hermitage Amsterdam, gevestigd in een prachtig gerenoveerd zeventiende-eeuws gebouw aan de Amstel, is uitstekend geschikt voor recepties. Onze historische ontvangstruimtes, vooral de kerkzaal (maximaal 300 personen) en de regentenkamer (maximaal 40 personen) met beide een prachtig uitzicht op de rivier, zijn na sluitingstijd uitsluitend beschikbaar voor onze sponsors voor ontvangsten. Zo krijgt uw relatiemarketing een extra dimensie, biedt u een unieke ervaring aan uzelf en uw gasten. Des te meer als u bedenkt dat hier in 1814 het hofbal ter ere van koning Willem I werd gegeven, een dag na de inhuldiging; dat in 1946 Sir Winston Churchill hier werd ontvangen voor de lunch; en dat kortgeleden hier – toen nog – koningin Beatrix en president Poetin gezamenlijk het Nederland-Ruslandjaar 2013 openden.

En dan nog iets. Als de museumdeuren sluiten kunt u als partner van de Hermitage Amsterdam in alle rust de tentoonstelling bezoeken. Jaarlijks openen wij twee tentoonstellingen met schitterende kunst uit de wereldberoemde collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. Hierdoor kunt u elk jaar weer uw relaties verrassen.

Naast deze historische zalen hebben we een grote verscheidenheid aan andere ruimtes en ontvangstlocaties: de binnentuin (maximaal 600 gasten), het auditorium (maximaal 350 gasten), de vijf ateliers van de Hermitage voor Kinderen (in totaal maximaal 150 gasten), de Poesjkinzaal (maximaal 40 gasten), de Tsjechovzaal (maximaal 35 gasten), de Tolstojzaal (maximaal 25 gasten). Klikt u hier voor de details omtrent zaalverhuur en impressies van alle locaties.

De catering tijdens sponsorontvangsten is van het hoogste niveau. Het team van Café-restaurant Neva fêteert u graag met gerechten uit de Frans-internationale keuken. Alle gerechten worden bereid met verse seizoensgebonden producten.

Naamsbekendheid en merkactivering

De Hermitage Amsterdam behoort tot de A-merken in het Nederlandse museumlandschap. Met 569.000 bezoekers was ons museum in 2012 het op drie na best bezochte van Nederland.

Onze sponsors ontvangen exclusieve rechten met betrekking tot publiciteit. De namen en logo’s worden zowel in het gebouw als op al het publiciteitsmateriaal voor elke tentoonstelling getoond. Maar voor ons gaat de publiciteit voor sponsors veel verder dan alleen brand exposure. Wij kijken graag samen met u hoe wij een inhoudelijke link tussen uw merkstrategie en onze missie kunnen vinden. Het kan daarbij om uiteenlopende zaken gaan.

Zo kunnen we onderzoeken hoe technologisch geavanceerde producten van uw merk inzetbaar zijn tijdens onze tentoonstellingen. Zodat de unieke objecten van de Hermitage in St.-Petersburg nog beter tot hun recht komen. Of we kunnen de optimale formule proberen te vinden voor onvergetelijke ontvangsten van uw relaties in de Hermitage Amsterdam. Daarbij is veel extra’s te bedenken. We hebben al eens een grote modeshow van een beroemde Nederlandse ontwerper gehouden in een van onze tentoonstellingsvleugels. En voor medewerkers van een van onze sponsors kunstworkshops opgezet in de vijf ateliers van de Hermitage voor Kinderen.

Aanbod op maat

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neemt u dan contact op met Katharina Grosser (telefoon 020 530 87 55, k.grosser@hermitage.nl) voor een rondleiding door het gebouw. Dan kunnen we vrijblijvend inventariseren of samenwerking interessant voor u kan zijn.

Foto Jørgen Koopmanschap

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.