Recensies

TotaalInhoud

Vormgeving

Service

Geheel

Totaal

Alex Thomassen

Inhoud

Opmerkingen

Zeer geslaagde en indrukwekkende tentoonstelling met duidelijke vermeldingen.

Cijfer

Vormgeving

Opmerkingen

Uiterst sfeervol ingerichtl.

Cijfer

Service

Opmerkingen

Dit kan mogelijk iets vriendelijker.

Cijfer

Geheel

Opmerkingen

Ga door met deze geweldige tentoonstellingen.

Cijfer

christiane stessel

Inhoud

Opmerkingen

Thema is zeer actueel: hoe wordt cultuur en hoe worden waarden en normen verspreid...Conclusie is dat dit niet steeds met 'zachte hand' en weldoordacht gebeurd. Toch blijven er nadien (ondanks de af te keuren aanpak) veel positieve resultaten op wereldvlak.

Cijfer

Vormgeving

Opmerkingen

Interessant en overzichtelijk om de tentoonstelling in thema uit te bouwen.

Cijfer

Service

Opmerkingen

Had iets meer in het straatbeeld zichtbaar mogen zijn. bijvoorbeeld een bewegwijzering op de Amstel...Want de Amstel is lang en wij vonden toevallig heet poortje van de inkom omdat we moesten schuilen voor de regen.

Personeel heel vriendelijk en hulpvaardig aan kassa , audio, jassen. Alerte maar vriendelijke bewakers...

Cijfer

Geheel

Opmerkingen

geheel_opmerkingen: Enorme aanrader!!

In folder iets duidelijker de inkom aangeduid.

Cijfer

Caterina de Jong

Inhoud

Opmerkingen

Een mooie tentoonstelling die de reis van Alexander in kaart brengt. Prachtige sieraden, als ik hier mijn gang zou mogen gaan zou ik het wel weten. Het was ook erg leuk om de reis van Alexander op een scherm te zien, net zoals de film.

Ik vond het een geslaagde tentoonstelling!

Cijfer

Vormgeving

Opmerkingen

Mooi vorm gegeven, maar helaas kwam dit niet goed tot zijn uiting door de drukte in de ruimtes. Een ander min puntje vond ik toch de misplaatsing van de teksten op de muur in de zij zaaltjes op de eerste verdieping. Maar op de tweede verdieping was dit wel weer juist gedaan. Met iets minder bezoekers zou de ruimte beter tot zijn recht komen.

Cijfer

Service

Opmerkingen

Het personeel vond ik zeer aardig en behulpzaam. Bewakers konden mij en buitenlandse vrienden in het engels goed de weg wijzen. De bewegwijzering had iets duidelijker gemogen, maar daar stond weer tegenover dat ik geen kwaad woord kan spreken over de gaderobe, horeca of de toiletten!

Cijfer

Geheel

Opmerkingen

Ik had een geweldig dagje uit! Een prachtige tentoonstelling, en een heerlijk kopje koffie met taart genuttigd na afloop in het restaurant. Een aanrader voor iedereen, en ook zeker voor de geschiedenisliefhebbers!

Cijfer

Jan Pijnappel

Inhoud

Opmerkingen

Tot mijn verbazing trof ik wel de Koran aan met verwijzngen naar Alexander. Ik miste echter de Bijbel die unieke profetiën van hem bevat. De profetie in Daniël 8:5-8, 21, 22 en 11:3,4 bevatte ook indrukwekkende details over deze ongewoon grote koning van Griekenland. Die heerser zou op het hoogtepunt van zijn macht geveld worden, waarna zijn koninkrijk in vier delen gesplitst zou worden, die echter niet in handen van zijn nakomelingen zouden komen. Meer dan tweehonderd jaar nadat die profetie was opgetekend, bleek Alexander de Grote die machtige koning te zijn. De geschiedenis vertelt ons dat hij werd geveld door een vroegtijdige dood en dat zijn rijk uiteindelijk verdeeld werd onder vier van zijn generaals, niet onder zijn nakomelingen.

Ook vermeldde het boek Ezechiël toen het de val van Tyrus voorzei, dat de stenen, het houtwerk en het stof van de stad midden in het water gedeponeerd zouden worden (Ezechiël 26:4, 5,12). Die profetie ging in 332 voor onze jaartelling in vervulling toen Alexander de Grote het puin van het veroverde stadsdeel dat op het vasteland lag door zijn leger liet gebruiken om een dam te leggen naar het op een eiland gelegen deel van Tyrus, waarna ook dat veroverd werd.

Wat mijn inziens niet had mogen ontbreken als informatie is het volgende saillante detal:

De joodse geschiedschrijver Josephus zegt dat de profetieën van Daniël aan Alexander de Grote werden getoond toen hij Jeruzalem binnentrok. Dit vond plaats omstreeks 332 v.G.T., meer dan 150 jaar vóór de tijd van de Makkabeeën. Josephus schrijft over dit voorval: Als men hem nu Daniëls geschrift toonde, waarin deze te kennen geeft, dat een zekere Griek het Perzische rijk vernietigen zal, geloofde hij, dat hij de hier aangewezen persoon was (De joodse oudheden, XI, viii,5). De geschiedenis vermeldt ook dat Alexander de joden grote gunsten verleende, en men gelooft dat hij dit deed vanwege datgene wat Daniël profetisch over hem geschreven had.

Cijfer

Vormgeving

Opmerkingen

Prima!

Cijfer

Service

Opmerkingen

Restaurant prijzig en bediening ietwat onverschillig.

Geheel

Opmerkingen

Wel aanrader.

Cijfer

Kim van Os

Inhoud

Cijfer

Vormgeving

Cijfer

Service

Cijfer

Geheel

Cijfer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam, het Russische cultuurcentrum? Meld u dan aan via
.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.